Rabobank besteedt deel ict-activiteiten uit

Ordina gaat definitief een deel van het systeemontwikkelproces van de Rabobank overnemen. De overeenkomst heeft een waarde van 21 miljoen euro en een looptijd van zeven jaar.

De bank besteedt zijn activiteiten op het vlak van systeemontwikkeling, -onderhoud en -testen uit. De besturing van het systeemontwikkelproces blijft wel in eigen handen. Eind vorig jaar ondertekenden Rabobank en Ordina al de intentieverklaring (zie het artikel ‘Ordina neemt ontwikkelactiviteiten Rabobank over'). Toen werd er nog gesproken over de overgang van tweehonderd Rabo-medewerkers naar Ordina. Nu blijken zo'n 150 Rabobank-medewerkers in dienst te treden bij Ordina. De definitieve overeenkomst wijkt verder niet af van de eerdere afspraken. Zo worden de werkzaamheden mede door Cognizant uitgevoerd, een offshore-partner van Ordina in India, die als onderaannemer opereert.

Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van de Rabobank Groep: "Continuiteit van werkgelegenheid en van dienstverlening zijn de overwegingen die ten grondslag liggen aan ons besluit voor uitbesteding. De komende jaren worden veel van onze huidige systemen vervangen. Ordina biedt een goed perspectief voor onze medewerkers."

Ook Ronald Kasteel, ceo van Ordina, is verheugd over de samenwerking. "Deze deal past uitstekend in onze strategie, waarin we een groter aandeel van onze omzet willen realiseren op basis van meerjarige contracten. De overeenkomst bevestigt ook onze positie op het gebied van outsourcing in Nederland."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ordina betaalt voor de outsourcing 21 miljoen en krijgt daarvoor terug
3,8 miljoen gegarandeerde uren over de zeven jaren. Dat is dus rum 542000 uren per jaar. Dit vermenigvuldigt met het uurtarief, dan heb een schatting van de
waarde van de overeenkomst.
De zinssnede "de overeenkomst heeft een waarde van 21 milj en een
looptijd van 7 jaar" wil toch iets anders zeggen dan dat wat in het bovenstaande gezegd is.

Als ik van eerdergenoemde 542000 uren per jaar uitga, en die deel door een 1600 uur per medewerker per jaar, kom ik aan 338 FTE's. Ruim 2 keer zoveel als in het artikel wordt vermeld. Wellicht bevat de overeenkomst meer werk dan datgene wat de overgenomen medewerkers gaan uitvoeren? Ik ben benieuwd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-02T16:17:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.