Ahrend besteedt ict uit aan Capgemini

Capgemini neemt een deel van de ict-activiteiten van kantoormeubilairleverancier Ahrend over. Het gaat om het beheer van de kantoorautomatisering, de servicedesk en het datacenter. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van zo'n tien miljoen euro.

Leverancier van kantoormeubilair Ahrend besteedt een deel van zijn ict-activiteiten uit aan Capgemini Outsourcing. Het gaat om het beheer van de kantoorautomatisering, de servicedesk en het datacenter. Ahrend blijft het applicatiebeheer voor zijn bedrijfskritische programma's zelf ondersteunen. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van zo'n tien miljoen euro.

Kernactiviteit

Ahrend kiest voor uitbesteding omdat het zich volledig wil richten op haar kernactiviteiten; het ontwerpen en leveren van kantoormeubilair. Daarnaast is de uitbesteding erop gericht de ict-omgeving te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst. "Wij willen ons op onze kernactiviteit kunnen toeleggen, de zorg voor een toenemend complexe en specialistische ict-omgeving laten we liever over aan een gespecialiseerd bedrijf", zegt chief financial officer Bèr Sweering van Ahrend.

Verhuizing

Capgemini start met een aantal projecten ter verbetering van de softwaredistributie en het creëren van een standaardwerkplek. Daarnaast verhuist een deel van het datacentrum van Ahrend naar Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-06T11:17:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.