Waarde ICT-megadeals omhoog met miljard euro

In het tweede kwartaal van dit jaar sloten de grootste Europese ict-dienstverleners 84 megacontracten met een totale waarde van bijna 5,5 miljard euro. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dat een toename van een miljard euro en 19 contracten. Na de Britten waren het vooral Nederlandse dienstverleners die grote contracten sloten.

Het gaat goed in de ict-dienstverlening in Europa. De totale waarde van alle megadeals die de grootste Europese consultants in het tweede kwartaal van dit jaar afsloten, is een miljard hoger dan dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit marktonderzoek van Forrester Research, waarbij de analisten keken naar afgesloten ict-contracten van meer dan 10 miljoen euro.

De Nederlandse ict-dienstverleners doen het erg goed in vergelijking met de omringende landen. Ongeveer 12 procent van alle Europese megadeals werd door de Hollanders afgesloten. Alleen de Britten tekenden er meer, 36 procent. De Duitse dienstverleners waren even succesvol als de Nederlanders. Scandinaviërs haalden gezamenlijk 14 deals binnen, ofwel 17 procent.

Infrastructureel

De onderzoekers ontdekten dat er vaker dan ooit gecombineerde contracten zijn afgesloten in Europa. Ruim 63 procent van de deals behelsden namelijk meer dan één dienst. In 2006 was dit nog maar 52 procent. Bovendien bleek in het onderzochte tweede kwartaal van 2007 45 procent van de gesloten contracten infrastructurele diensten te betreffen. In 44 procent van de gevallen ging het ook om klantenservice-activiteiten.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-23T10:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.