Rechter verklaart deel van Centric failliet

Voorzitter hamer

Op 7 november verklaarde de rechtbank in Utrecht Centric Information Engineering failliet.

Uit stukken van de rechtbank in Utrecht blijkt dat Centric Information Engineering, onderdeel van de Nederlandse automatiseerder Centric, op 7 november failliet is verklaard.

Op 7 november heeft de Utrechtse rechtbank het faillissement uitgesproken over Centric Information Engineering. Dit bedrijf maakt deel uit van de Goudse ict-dienstverlener Centric die de laatste tijd geregeld onder vuur ligt. Zo zou de overname van het Belgische Apem door Centric niet volgens het boekje zijn verlopen en loopt er een strafrechtelijke procedure tegen topman Sanderink.

Het is nog onduidelijk hoe het faillissement tot stand is gekomen en wat de gevolgen zijn voor het personeel. Bij Centric kon alleen een telefoniste melden dat het bedrijf een andere naam heeft gekregen: Centric Professional Services. Woordvoerder Marlies Aanhaanen van Centric Holding liet weten geen mededelingen te willen doen. De dienstdoende curator was dinsdagmiddag onbereikbaar.

Jaarcijfers

Uit jaarcijfers blijkt dat Centric Information Engineering in 2005 nog 214 werknemers had. Hoeveel dat er op dit moment zijn, is onduidelijk. In 2005, het meest recente jaar waarover de Kamer van Koophandel gegevens verstrekt, behaalde het bedrijf nog een nettowinst van bijna 190.000 euro. Dat is een winstgroei van een ton ten opzichte van een jaar daarvoor.

Volgens de website van het bedrijf komt Centric Information Engineering voort uit Pallas Automatisering BV, een onderdeel van HCS (1992) en een deel van de activiteiten van Management Share Benelux BV (1992). De onderneming werd later aangevuld met de activiteiten van Raet, Land Use Management (LUM 1992), het bedrijf LARC BV (1993) en de activiteiten van CCE Technische Software BV (1999). Ook vallen de soortgelijke activiteiten van Multihouse (Multihouse Professionals Services) onder Centric Information Engineering.

Aino

Bovendien zijn in oktober 2002 de medewerkers van het failliete Aino NV in dienst getreden bij Centric Information Engineering. Zij zien zich nu geconfronteerd met een nieuw faillissement.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wow! Dat gaat steeds beter MIS met Centric, Dan te bedenken dat ze nog steeds bedrijven overnemen, en dat steeds meer dienstverleners met Centric in zee gaan. Als dat maar goed gaat ...

Wellicht is een toelichting vanuit het veld hier van toegevoegde waarde: Centric Information Engineering was een lege BV. Alle assets waren al overgedragen naar Centric Professional Services. Wij als werknemers hebben hier weinig van gemerkt. Er zijn dus geen ontslagen gevallen bij dit faillissement.

Opvallende overeenkomsten met een opkoper van schadewagens, nl. in de schroothoop bij te beschadigde wagens...

Ben benieuwd wat voor lijken uit de kast komen als men Centric binnenstebuiten keert.

Volgens Centric zelf klopt dit bericht niet helemaal. Kijk naar een interne reactie hieronder:

Beste collega?s,

Gisteren stond in de on-line editie van Computable een bericht dat een deel van Centric op 7 november jl. failliet is verklaard. Het zou hierbij gaan om Centric Information Engineering. Het artikel suggereert dat door het faillissement circa 200 medewerkers hun baan zouden zijn kwijt geraakt.

Het is correct dat Centric Information Engineering B.V. op 7 november jl. technisch failliet is verklaard. Het betreft hier echter een vennootschap waarin ten tijde van het faillissement al lang geen operationele activiteiten meer plaats vonden. Er is dus geenszins sprake van verlies aan arbeidsplaatsen zoals het artikel in Computable suggereert.

Met Centric gaat het in 2007 in commercieel en financieel opzicht uitstekend. Alle divisies dragen op een goede manier bij aan het resultaat en naar verwachting zullen wij dit jaar dan ook met een zeer sterke stijging van omzet en winst afsluiten. Zoals gezegd staat het faillissement van Centric Information Engineering hier volledig los van en heeft hier dan ook geen invloed op.

Wat ik mij echter als buitenstaander dan nog wel afvraag/over verwonder is waarom er voor een niet operationele tak, zoals insiders weten te vertellen, dan failliet gaat? Het opheffen van een lege BV kan toch ook zonder dit middel? Een faillissement is in de regel alleen een middel om betalingsverplichtingen niet meer te hoeven voldoen. Ik kan me zo voorstellen dat hierdoor toeleveranciers het nakijken hebben gekregen en dan blijft dit een negatief beeld geven over een organisatie als Centric.

Centric is een prima onderneming, dit hoort gewoon bij het spel. De journalist had zich beter moeten laten informeren. Er is en er wordt niemand ontslagen.

In het bericht aan het personeel stelt Centric: "Er is dus geenszins sprake van verlies aan arbeidsplaatsen, zoals het artikel in Computable suggereert". Er wordt echter slechts gesteld dat het bedrijf 214 medewerkers telde in 2005. Dat is geen suggestie van banenverlies, dat is een feit.

Het getuigt, met alle respect, niet van professioneel handelen om achteraf te proberen foutieve suggesties bij het personeel weg te nemen, maar geen toelichting te geven aan een journalist die belt met wat vragen naar aanleiding van een faillissementsbericht.

Dan te weten dat het eerste klas zakkenvullers zijn bij Centric. Het ene na het andere nemen ze over en O 'watgaathet goed, de mensen worden zwaar onderbetaald. Er heerst een zeer achterbakse hierarchie daar.

Is allemaal onzin. Het enigste wat geprobeert wordt is de naam van Centric zwart te maken. Is een prima berijf. Kan je niet over de andere ict-dienstverleners zeggen. Degene die dit gepubliceerd heeft heeft waarschijn ook niet verder gekeken als dat zijn neus lang is.

Ik krijg de indruk dat Johannes van Bentum gefrusteerd is dat zijn sensatieverhaal geen sensatie blijkt te zijn. Ik zou of bij Prive gaan werken of echte journalistiek gaan bedrijven.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-13T17:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.