Gartner brengt top 30 offshoringlanden

India voert de top 30 aan als het gaat om landen waar de ict-dienstverlening het beste naar uitbesteed kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding.

Volgend jaar wordt er in Europa 60 procent meer geld uitgegeven aan offshoring. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Dat is 20 procent meer dan dat de Verenigde Staten aan offshoring zullen uitgeven. India is momenteel het beste land om ict-dienstverlening naar uit te besteden. Maar landen als China, Rusland en Brazilië zijn goede alternatieven.

Gartner definieerde aan de hand van tien criteria een lijst van dertig landen waar bedrijven het beste hun ict-diensten naar uit kunnen besteden. Taal, overheidssteun, infrastructuur, schoolsysteem en de kosten zijn enkele van deze tien criteria.

Arbeidskosten

Canada deed het het best op zeven van de tien criteria, maar scoorde erg laag op het criteria arbeidskosten. Latijns-Amerikaanse landen zijn erg interessant voor Amerikaanse bedrijven, omdat steeds meer bedrijven van hun dienstverleners verlangen dat ze Spaans spreken, omdat een deel van hun werknemers die taal spreekt. China scoorde op het criteria taal erg laag en ook het politieke en economische klimaat is een grote zorg voor bedrijven die hun diensten naar dit land uitbesteden.

In EMEA zijn Ierland, Zuid-Afrika en Israel goede landen om diensten naar uit te besteden, omdat daar veel goed Engelssprekend personeel te vinden is. Maar in landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenie zijn ook voldoende Engelssprekenden te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Rusland en Oekraine zijn goede alternatieven voor India vanwege het hoge opleidingsniveau en het veel kleinere cultuurverschil. Vergeleken met nieuwe EU leden als Bulgarije, Roemenie of Hongarije beschikken deze landen bovendien over een groot aanbod van talent en zijn de kosten relatief laag. De lagere kosten zijn echter voor vrijwel geen van onze klanten de een reden om te outsourcen. Puur de beschikbaarheid van goed geschoolde technici is vrijwel altijd de doorslaggevende factor.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-12T09:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.