'Wipro wil bod uitbrengen op Capgemini'

Capgemini lijkt bijzonder in de smaak te vallen bij Indiase outsourcingsbedrijven. Na Infosys Technologies, is het nu de beurt aan Wipro. Wipro zou een bod willen uitbrengen op zijn Europese rivaal.

De Indiase ict-dienstverlener Wipro is van plan om Capgemini over te nemen. Dat gerucht doet sindskort in ieder geval de ronde. Eerder toonde Infosys, ook uit India, interesse in het van oorsprong Franse Capgemini.

De geruchten komen overwaaien vanuit India waar de grote economische kranten het hebben over een mogelijk bod van 48 tot zelfs 60 euro per aandeel. Dit geeft Capgemini een totale waardering mee van bijna 7 miljard euro. Wipro zou het bod neerleggen in de loop van januari. Capgemini weerlegt de speculaties. Wipro wil geen geruchten bevestigen of ontkennen, maar zegt wel "actief op zoek te zijn naar externe groeimogelijkheden".

Tweerichtingsverkeer

De geruchten tonen in ieder geval nogmaals aan dat er tussen de Westerse en Indische outsourcingindustrie een strategisch tweerichtingsverkeer bestaat. Iedere speler plant zich in in het terrein van de andere, meer en meer door de overname van een concurrerende speler. Tot op vandaag zijn het vooral de Westerse dienstenleveranciers die het meest actief zijn en tweede- en derderangsspelers overnemen. Voorbeelden: mPhasis, gekocht door EDS, of Covansys, overgenomen door CSC. Capgemini van zijn kant heeft al Kanbay en Indigo gekocht.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-27T09:46:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.