Duizenden ICT-banen op de tocht bij Shell

Shell gaat waarschijnlijk een groot deel van zijn ict uitbesteden om kosten te besparen. Het besluit zou gevolgen hebben voor duizenden werknemers. Het bedrijf onderhandelt momenteel met drie uitbestedingskandidaten. De Nederlandse woordvoerder wil echter niets bevestigen, noch ontkennen.

Shell gaat een substantieel deel van de ict-werkzaamheden uitbesteden. Hierdoor zouden duizenden banen verloren kunnen gaan. Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met een woordvoerder van de Nederlands-Britse multinational.

De Nederlandse Shell-woordvoerder Wim van de Wiel reageert terughoudend op het bericht. "Wij zijn al ongeveer een jaar bezig met het voorbereiden van het outsourcen van onze ict-infrastructuur. Meer kan ik niet zeggen. In maart 2008 kunnen we pas meer bekendmaken."

3200 banen

Van de Wiel kan niets zeggen om hoeveel banen het zou gaan en wat de gevolgen zijn voor de medewerkers in Nederland. Een anonieme werknemer becijferde op een website echter dat het wereldwijd om 3.200 banen gaat. Volgens anderen gaat het voornamelijk om ingehuurde krachten en niet om Shell-medewerkers zelf.

De Nederlandse woordvoerder bevestigt Computable wel dat Shell met drie partijen onderhandelt voor het uitbesteden van de werkzaamheden. Hij wil geen namen noemen of bevestigen. Reuters heeft echter een interne Shell e-mail waaruit zou blijken dat het gaat om de ict-dienstverleners EDS, T-Systems en AT&T. De multinational zou met deze partijen al in de afrondende fase van onderhandeling zitten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grappig, laatst werd Shell aangewezen als de meest gunstige en beste ICT-dienstverlener ...

Volgens anderen gaat het voornamelijk om ingehuurde krachten en niet om Shell-medewerkers zelf? vage opmerking -> Ga eens praten met iemand van de ondernemingsraad, dan hoor je waarschijnlijk het correcte verhaal.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-27T10:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.