Managed hosting door True

Waarschijnlijk geen ontslagen bij ICT-divisie Shell

 

Het uitbesteden van de ict-afdeling van Shell Nederland heeft geen ontslagen tot gevolg. Dat verwacht de Nederlandse OR van het ict-bedrijf van Shell. Overleg tussen de OR en Shell verloopt goed.

De Nederlandse ondernemingsraad van het ict-bedrijf van Shell (Shell Information Technology International) verwacht dat er in Nederland geen werknemers ontslagen zullen worden. Shell wil een groot deel van de ict uitbesteden en onderhandelt daarover met drie kandidaten.

Voor Vincent Bik, voorzitter van de ondernemingsraad van SITI, kwam het nieuws dat Shell de ict wil gaan uitbesteden niet als een verrassing. "Het is niet zo dat, zoals je wel eens leest in de krant, er al lang wordt onderhandeld en wij daar niets van weten", zegt hij. Hij verwacht dat er voor de werknemers goede afspraken gemaakt zullen worden. "Het overleg verloopt altijd prima."

De voorzitter verwijst naar de Europese Wet Overgang Onderneming. "Deze wet bepaalt dat de werknemer met het werk meegaat. Het kan wel zijn dat hij binnen het overnemende bedrijf wat anders moet gaan doen." Bik denkt dat vrijwel iedereen dezelfde functie houdt en dat er weinig of geen ontslagen vallen.

Reacties van werknemers

Bij de werknemers van Shell is wisselend gereageerd, maar de reacties zijn ‘niet algemeen zwaar negatief', aldus Bik. Momenteel wordt er overlegd tussen het bedrijf, de bonden en de ondernemingsraad over de arbeidsvoorwaarden. "Als Shell nog in het eerste kwartaal het contract wil tekenen moeten er nog veel dingen geregeld worden."

Bij het it-bedrijf van Shell Nederland werken 800 mensen. In Nederland werken nog andere ict'ers voor Shell, maar die zijn in dienst van de Amerikaanse of Engelse vestigingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2277868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Shell
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×