Waarschijnlijk geen ontslagen bij ICT-divisie Shell

Het uitbesteden van de ict-afdeling van Shell Nederland heeft geen ontslagen tot gevolg. Dat verwacht de Nederlandse OR van het ict-bedrijf van Shell. Overleg tussen de OR en Shell verloopt goed.

De Nederlandse ondernemingsraad van het ict-bedrijf van Shell (Shell Information Technology International) verwacht dat er in Nederland geen werknemers ontslagen zullen worden. Shell wil een groot deel van de ict uitbesteden en onderhandelt daarover met drie kandidaten.

Voor Vincent Bik, voorzitter van de ondernemingsraad van SITI, kwam het nieuws dat Shell de ict wil gaan uitbesteden niet als een verrassing. "Het is niet zo dat, zoals je wel eens leest in de krant, er al lang wordt onderhandeld en wij daar niets van weten", zegt hij. Hij verwacht dat er voor de werknemers goede afspraken gemaakt zullen worden. "Het overleg verloopt altijd prima."

De voorzitter verwijst naar de Europese Wet Overgang Onderneming. "Deze wet bepaalt dat de werknemer met het werk meegaat. Het kan wel zijn dat hij binnen het overnemende bedrijf wat anders moet gaan doen." Bik denkt dat vrijwel iedereen dezelfde functie houdt en dat er weinig of geen ontslagen vallen.

Reacties van werknemers

Bij de werknemers van Shell is wisselend gereageerd, maar de reacties zijn ‘niet algemeen zwaar negatief', aldus Bik. Momenteel wordt er overlegd tussen het bedrijf, de bonden en de ondernemingsraad over de arbeidsvoorwaarden. "Als Shell nog in het eerste kwartaal het contract wil tekenen moeten er nog veel dingen geregeld worden."

Bij het it-bedrijf van Shell Nederland werken 800 mensen. In Nederland werken nog andere ict'ers voor Shell, maar die zijn in dienst van de Amerikaanse of Engelse vestigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-08T17:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.