Managed hosting door True

DSM betaalt Atos Origin op de 'SAP'-millimeter

 

In plaats van een vast bedrag betaalt DSM Atos Origin voortaan voor het daadwerkelijk gebruik van SAP. Dit staat in het nieuwe contract dat beide partijen hebben gesloten. Het betreft wereldwijde hostingservices en technisch applicatiebeheer voor SAP.

Atos Origin is al zes jaar it-partner van DSM. De overeenkomst, die loopt tot eind 2013, is een aanvulling op het huidige contract tussen beide partijen. DSM verwacht door het uitbreiden van het contract met Atos Origin flexibeler te zijn ten opzichte van de af te nemen SAP-diensten en zo op de kosten te kunnen besparen.

Het chemieconcern wil in het geval van overnames of het afstoten van bedrijfsonderdelen it-systemen snel kunnen integreren of ontkoppelen. Het bedrijf betaalt op basis van daadwerkelijk gebruik in plaats van een vast bedrag, zodat er geen sprake is van overcapaciteit. Ook is door de integratie nieuwe functionaliteit, zoals SAP ECC, soepeler te integreren, aldus de betrokken partijen.

Gewin

DSM gebruikt de datacenterinfrastructuur van Atos Origin die, afgescheiden door veilige verbindingen, door verschillende klanten wordt gedeeld. Volgens de automatiseerder biedt deze oplossing naast financieel gewin ook milieuvriendelijke voordelen omdat er minder hardware wordt ingezet (en dus minder energie en minder koeling wordt verbruikt) .
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2321374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×