Werken in Abu Dhabi: Afspraak is geen afspraak

Collin Stegeman zit vaak voor langere tijd in het oliestaatje Abu Dhabi. Behalve aan de temperatuur moest hij vooral wennen aan de manier van afspraken maken.

Naam: Collin Stegeman
Functie: Sr business consultant ITIL
Bedrijf: BT INS
Woont in: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Vanaf volgende maand zit Collin Stegeman voor twee jaar weer in de woestijn. Voor de regering van het oliestaatje Abu Dhabi werkt hij aan een wide area network dat alle zeventig overheidsdepartementen aan elkaar knoopt. Afgelopen najaar zat hij er al enkele maanden voor het ontwerp en binnenkort gaat hij er heen om toe te zien op de bouw van het netwerk en om de beheerorganisatie van de diensten op te zetten. Er zijn volgens hem namelijk lokaal te weinig goede ict-partners om dit aan uit te besteden.

"Vergeleken met de omringende landen heerst er in Abu Dhabi een open cultuur, met bijvoorbeeld rechten voor vrouwen. Bovendien hoef je je als niet-lokale niet te houden aan de heersende kledingvoorschriften. Je mag je kleden hoe je wilt. En dat terwijl er veel boerka's rondlopen." Stegeman ziet vooral op tegen de hoge temperatuur in het land. "Toen ik er dit najaar was, werd het ‘maar' 45 graden. Dat scheelt. Maar zomers kan het er makkelijk 50 graden worden en er is nog een hoge luchtvochtigheid ook."

Het is wel moeilijk zaken doen in het oliestaatje. Vooral het maken van afspraken is ‘een uitdaging'. "Eigenlijk is een afspraak geen afspraak. Zeker als je wilt spreken met drukbezette beslissingnemers. Het is er heel hiërarchisch dus als je niet met de beslissingnemer spreekt, lukt er sowieso niets." Aangezien bijna iedereen en alles in het land Engels als tweede taal goed beheerst, maakt de ITIL-consultant zich verder geen zorgen over de communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-07T10:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.