115 studenten in afstudeerprogramma LogicaCMG

Een nieuwe lichting van 115 hbo- en universitaire studenten is eerder deze week begonnen aan het afstudeerprogramma Working Tomorrow. Het initiatief van automatiseerder LogicaCMG zet de studenten aan de slag met innovatieve concepten en prototypes.

Het afstudeerprogramma Working Tomorrow verwelkomde afgelopen maandag 115 nieuwe deelnemers. In zes tot negen maanden leren de universitaire en hbo-studenten wat ze kunnen met de kennis die ze tijdens hun opleiding opdeden. Tijdens het programma, een initiatief van automatiseerder LogicaCMG, gaan ze zelfstandig aan de slag met prototypes en innovatieve concepten.

De studenten zijn projectleider van hun eigen project waarin ze diverse technologieën toetsen op haalbaarheid en commerciële kansen. Ze onderzoeken de technische, zakelijke en maatschappelijke factoren die een rol spelen bij de implementatie van innovaties bij klantorganisaties. Ze worden daarin bijgestaan door een ict-architect, experts uit de business units en een projectmanager van LogicaCMG.

Theo Borgert, managing director HR bij het bedrijf, ziet de aansluiting tussen ict-opleiding en het bedrijfsleven verbeteren. "Opleidingsinstituten verdiepen zich meer in de producten en diensten van ict-dienstverleners, en werkgevers begrijpen dat ze de opleiders moeten helpen om dienstverleners en ondernemers te maken van technici en theoretici." Na afloop van het programma kan een selectie van de studenten aan het werk bij de automatiseerder.

Working Tomorrow was het afgelopen jaar door Computable-lezers genomineerd voor de Computable Award IT-onderzoek(er) van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-07T11:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.