Nipo verplaatst softwareontwikkeling naar Kaapstad

Nipo Software, het ict-onderdeel van marktonderzoeksbureau TNS Nipo, verplaatst de ontwikkeling van zijn marktonderzoekssoftware voor een deel naar Kaapstad (Zuid-Afrika). Daartoe heeft het bedrijf een contract gesloten met het IT Offshore Center van consultancybedrijf Yellowtail.

De ontwikkeling van marktonderzoekssoftware door Nipo Software, onderdeel van marktonderzoeker TNS Nipo, verhuist gedeeltelijk naar Kaapstad (Zuid-Afrika). Het ontwikkelwerk wordt daar ondergebracht in het IT Offshore Center van consultancybedrijf Yellowtail. Hiervoor hebben de twee bedrijven een contract gesloten met een looptijd van twee jaar.

Bij het ontwikkelwerk dat nu vertrekt gaat het om de software voor het ontsluiten van onderzoeksgegevens. Daaraan zullen 6,5 medewerker permanent werken. Het werk aan de software voor het verzamelen van onderzoeksgegevens blijft in Amsterdam.

Directeur Jeroen Noordman van Nipo Software: "Dit betekent voor ons een sprong voorwaarts in onze groei. Hier in Nederland bleek het lastig goede mensen voor dit werk te vinden. Begin 2007 konden we niet meer voldoen aan de groeiende vraag naar onze software en de ontwikkeling dreigde vast te lopen. We wilden meer ontwikkelaars en kwamen bij consultancybedrijf Yellowtail terecht."

Kleinschalige proef

Nipo deed eerst een kleinschalige proef met het outsourcen van softwareontwikkeling naar Zuid-Afrika. Die is goed bevallen. "Je hebt geen last van tijdverschil", zegt Noordman.

Nipo Software ontwikkelt sinds de jaren zeventig software voor het verzamelen, analyseren en rapporteren van marktonderzoekgegevens. Het bedrijf heeft 200 klanten. Er werken veertig mensen in vestigingen in Amsterdam, Hongkong en Buenos Aires.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-13T12:21:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.