Managed hosting door True

EMC en SAP brengen cloud computing

 

Nieuwe online vormen van applicatie- en data-hosting zijn in opmars. EMC lanceert een cloud computing dienst, waarvoor erp-leverancier SAP de eerste partner is.

Opslagleverancier EMC lanceert onder de naam EMC Cloud een online dienst voor data-hosting. SAP-topman Doug Merritt, president van de Noord-Amerikaanse labs van de erp-leverancier, heeft dit - wat voortijdig - onthuld. Die Duitse producent van erp-software is de eerste partner voor deze cloud computing-dienst. EMC geeft officieel geen commentaar op deze onthulling.

De software van SAP wordt aangeboden als dienst via EMC's cloud computing-platform. Het is nog niet bekend wanneer, voor welke prijs en onder welke voorwaarden dit gebeurt. SAP heeft zijn productfamilie aan hosted applicaties in september onthuld. Het bedrijf had eerder al kleinere 'on demand'-intitiatieven, bijvoorbeeld voor het mkb. EMC biedt kleinere ondernemingen en consumenten al een online backupdienst, genaamd Mozy.

Online-boekhandelaar Amazon is EMC al voorgegaan. Het schoolvoorbeeld van e-business heeft al enkele cloud computing-diensten draaien, waaronder online data-opslag en in te huren rekenkracht. Computerreus IBM heeft in oktober plannen voor cloud computing aangekondigd. Ook Google en Microsoft zijn actief op dit gebied, hoewel zij zich nu nog vooral richten op de consument of eindgebruiker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2349951). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×