Unisys tekent miljoenencontract met Achmea

Unisys heeft contracten getekend met zorgverzekeraar Achmea. Het gaat onder andere om nieuwe mainframes en bijbehorende dienstverlening waarbij per gebruikte hoeveelheid verwerkingscapaciteit wordt betaald. De contracten hebben een geschatte gezamenlijke waarde van 11 miljoen dollar.

Unisys heeft in het vierde kwartaal van 2007 een aantal contracten afgesloten met zorgverzekeraar Achmea. Het gaat om verschillende opdrachten waaronder een serveroplossing waarvoor per gebruikte hoeveelheid verwerkingscapaciteit wordt betaald. De contracten hebben een geschatte gezamenlijke waarde van 11 miljoen dollar en een looptijd van 4 jaar.

Unisys levert twee ClearPath Libra 690 mainframe-systemen met aanvullende diensten. De ClearPathsystemen zijn geschikt om naast de Unisysomgeving simultaan een Microsoft .NET of een J2EE opensource-omgeving te bieden. De zorgverzekeraar wil met hulp van Unisys een real-time infrastructuur (RTI) doorvoeren. Door overcapaciteit van de mainframes kan op ieder gewenst moment de verwerkingscapaciteit van de servers worden uitgebreid of worden teruggeschroeff. Met speciale meetsoftware maakt Unisys vervolgens de rekening op. Er wordt namelijk per gebruikte hoeveelheid verwerkingscapaciteit betaald.

flexibel

Edgar Willemsen, verantwoordelijk voor Business Continuity Management bij zorgverzekeraar Achmea:  "De keuze voor de 'meteringsoftware' in combinatie met nieuwe ClearPathsystemen geeft ons de mogelijkheid om efficiënter met verwerkingscapaciteit om te gaan. De flexibele inzet van ict past in onze veranderingsstrategie."
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T18:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.