EDS werkt samen met Getronics voor Shell

Voor het pasgetekende miljardenproject bij Shell gaat ict-dienstverlener EDS gebruikmaken van diensten van Getronics. Dat bedrijf zal voornamelijk worden ingezet in landen waar EDS geen zaken doet, vertelt EDS-topman Peter Overakker aan Computable.

EDS zal een deel van zijn taken uit het servicecontract met Shell uitbesteden aan Getronics. Dat vertelde Peter Overakker, vice president EMEA North bij EDS, tijdens een vraaggesprek met Computable.

Volgens Overakker spreekt zijn bedrijf met Getronics over samenwerking om de continuïteit van het Shell-project te waarborgen. De hulp van Getronics, die al lange tijd actief is bij de olieleverancier, zou vooral gewenst zijn in de landen en regio's waar EDS zelf 'minder actief' is.

In Nederland

Overakker vertelt dat het 'moeilijk te zeggen is' of de twee ict-dienstverleners ook in Nederland gaan samenwerken aan het Shell-project. "In Nederland kunnen wij natuurlijk heel veel zelf, maar we zijn met Getronics aan het kijken wat we verder wel en niet met hen kunnen doen. Maar dan heb ik het specifiek over de field services. Zij zijn daar gewoon heel goed in. Wij zijn heel goed in alles wat daar omheen gebeurt, ook field services maar dus niet in ieder land. Shell zit in meer dan honderd landen en er zijn landen waar wij als Amerikaans bedrijf geen zaken mogen doen." Amerikaanse bedrijven mogen om politieke redenen niet actief zijn in een aantal landen, zoals Iran en Birma.

Op 31 maart 2008 tekende Royal Dutch Shell drie miljardencontracten met EDS, AT&T en T-Systems voor de uitbesteding van een aanzienlijk deel van zijn ict. EDS gaat zorgen voor het beheer van de eindgebruikers van de automatisering bij Shell. AT&T neemt levering, beheer en onderhoud van de wereldwijde communicatieinfrastructuur op zich. T-Systems regelt de wereldwijde hosting en opslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-02T15:44:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.