1300 banen weg bij Logica

Bij ict-dienstverlener Logica verdwijnen de komende tijd 1300 banen. Met de ontslagen hoopt het bedrijf kosten te besparen. Dat is een van de vier onderdelen van een groots revitalisatieplan.

Logica schrapt wereldwijd 1300 banen, ofwel ongeveer 3 procent van zijn totale personeelsbestand. Het gaat daarbij voornamelijk om niet-declarabele functies. Dat heeft Andy Green, ceo van de ict-dienstverlener, bekendgemaakt in zijn jaarlijkse business review. Volgens woordvoerster Louise Fisk moeten de meeste banen voor eind 2008 zijn verdwenen.

Het is nog onduidelijk hoeveel er in Nederland sneuvelen, vertelt Fisk aan Computable. In heel continentaal Europa gaat het om 2 procent van het personeel. In het Verenigd Koninkrijk verdwijnen vijfhonderd banen."Voor de uiteindelijke aantallen moeten we nog uitvoerig overleggen met ondernemingsraden en vakbonden." Fisk verwacht dat een deel van de medewerkers kan worden overgeplaatst naar andere, wel declarabele, onderdelen. "Anderen zullen door natuurlijk verloop afvloeien en sommigen zullen onvrijwillig hun baan verliezen."

Revitalisatieplan

De ontslagronde maakt deel uit van een revitalisatieplan dat de ict-dienstverlener winstgevender moet maken. Belangrijk onderdeel van het plan richt zich op het terugdringen van kosten door het ‘stroomlijnen van de organisatie, rationalisatie van eigendom' en het schrappen van 3 procent van haar totale personeelsbestand. De ontslagen betreffen 15 procent van de niet-declarabele functies.

Naast kostenreductie bestaat het plan nog uit drie andere elementen. Zo breidt het bedrijf de afdelingen Verkoop en Marketing uit. Bovendien wordt het aantal medewerkers op offshore en nearshorelocaties voor eind 2009 verdubbeld tot achtduizend. Ook wil de dienstverlener onder de noemer One Logica zijn onderdelen verder integreren door ‘de juiste organisatie, processen en incentives' op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En bij Atos Origin maar klagen over een CAO.
Groen is gras, Logica is verdord gras geworden.

Lezen, Happy! Dit gaat over overhead personeel, geen hardwerkende handjes.

Logica(cmg). Been there done that. Never again. 1 keer in je leven uitgebuit worden als werknemer is meer dan genoeg.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-22T09:32:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.