Imtech koopt het Zwitserse IT&T

Handen schudden

Imtech koopt de Zwitserse ict-onderneming Information Technology & Trust (IT&T). De overname is onderdeel van Imtechs strategie om op termijn uit te groeien tot een van de sterkste partners van IBM en Microsoft in Europa.

Het Goudse Imtech neemt de Zwitserse ict-onderneming Information Technology & Trust (IT&T) over. De overname is afgerond via het Duitse Infoma Software Consulting, een bedrijfsonderdeel van Imtech.

De overgenomen ict-dienstverlener IT&T levert complete oplossingen voor geïntegreerde financiële dienstverlening en accounting, inclusief consultancy. Het bedrijf is partner van Microsoft. Het klantenbestand bevat onder andere de Zwitserse gemeenten Baden en Luzern en het Kanton Zug. Het bedrijf is gevestigd in Rotkreuz in het kanton Zug en verwacht een jaaromzet van ongeveer 1,2 miljoen euro te behalen.

Imtech wil niet zeggen welk bedrag het neertelt voor de overname. De dienstverlener geeft wel prijs dat het om zesmaal de brutowinst van het Zwitserse bedrijf gaat.

Sterkste partner van Europa

Imtech is al actief op de Zwitserse ict-markt via het bedrijfsonderdeel Fritz & Macziol, partner van zowel IBM als Microsoft. De overname past volgens Imtech in de strategie om op termijn uit te groeien tot een van de sterkste partners van IBM en Microsoft in Europa.

Het beursgenoteerde Imtech, waarvan het hoofdkantoor in Gouda staat, is een dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ict en werktuigbouw. Het bedrijf is onder andere actief in de sectoren industrie, infrastructuur, maritiem en telecom. De activiteiten zijn verdeeld over tien Europese landen. Het bedrijf heeft 18.000 medewerkers, die zorgen voor een jaarlijkse omzet van 3,3 miljard euro. Over 2007 boekte het bedrijf een nettowinst van 92 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Top jaaromzet 1,2 miljoen euro! Suggestie: Betaald 12 miljoen euro en de baas van it

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-05T11:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.