NXP besteedt voor 100 miljoen uit aan Tata

Halfgeleiderfabrikant NXP doet zijn ict- en applicatiebeheer de komende vijf jaar de deur uit. De Indiase dienstverlener Tata Consultancy Services neemt deze taken over voor een totaalbedrag van honderd miljoen dollar.

NXP semiconductors besteedt de komende vijf jaar zijn ict-applicaties uit aan Tata Consultancy Services. Het gaat om ERP- en CRM-applicaties voor de wereldwijde toelevering van halfgeleiders. Daarnaast zal de Indiase dienstverlener adviezen en applicatiebeheer leveren. De applicaties draaien in datacenters in India, Azië en de Verenigde Staten. De overeenkomst heeft een waarde van honderd miljoen dollar.

NXP-cio Louis Luijten ziet de uitbesteding als een bron van extra groei in de komende vijf jaar: "Tata Consultancy Services ondersteunt ons streven naar het verder optimaliseren van onze processen en het verhogen van de winst."

NXP is een voormalig onderdeel van Philips en bestaat inmiddels vijftig jaar. Het bedrijf heeft 37.000 medewerkers in meer dan twintig landen. NXP maakt halfgeleiders en software voor onder andere mobiele telefoons, tv's, decoders en toegangspasjes.

Tata is een van de snelst groeiende dienstverleners uit India. Het bedrijf heeft inmiddels 111.000 medewerkers verspreid over de wereld. Het bedrijf boekte over het afgelopen jaar een omzet van 5,7 miljard dollar.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-26T00:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.