Atos beheert datacentrum bedrijfsapplicaties NXP

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos Origin en chipleverancier NXP hebben een overeenkomst getekend voor het beheer van het datacenter waar de zakelijk applicaties van de halfgeleiderfabrikant draaien. Het contract loopt tot 2013 en heeft een waarde van 30 miljoen euro.

NXP Semiconductors heeft een overeenkomst getekend met ict-dienstverlener Atos Origin. Die dienstverlener is tot 2013 verantwoordelijk voor het beheer van de ict-infrastructuur van het datacenter waar de zakelijke applicaties van de chipleverancier draaien. Het contract heeft een waarde van 30 miljoen euro. De overeenkomst is gebaseerd op utility based computing. Daarbij wordt ict beschikbaar gesteld als nutsvoorziening en gaat NXP dus betalen op basis van het daadwerkelijke gebruik van de ict-dienstverlening. Zo moet overcapaciteit voorkomen worden, wat leidt tot minder kosten en lager energieverbruik omdat minder koeling nodig is.

Tata

Het nieuwe contract met Atos is onderdeel van maatregelen die chipleverancier NXP doorvoert om het bedrijf slagvaardiger te maken ten opzichte van grote Aziatische concurrenten. Eerder kondigde NXP aan voor honderd miljoen dollar uit te besteden aan de Indiase dienstenleverancier Tata. Dat bedrijf verzorgt het beheer van de bedrijfsapplicaties. 

De chipmaker wil zich volledig richten op zijn kerntaken: het ontwikkelen en produceren van halfgeleiders.

NXP is een voormalig onderdeel van Philips en bestaat inmiddels vijftig jaar. Het bedrijf heeft 37.000 medewerkers in meer dan twintig landen. NXP maakt halfgeleiders en software voor onder andere mobiele telefoons, tv's, decoders en toegangspasjes.

Ict-dienstverlener Atos Origin, biedt consulting, systeemintegratie en managed operations. Het bedrijf boekte in 2007 een omzet van 5,8 miljard dollar en heeft vestigingen verspreid over veertig landen. Van de 50.000 medewerkers werkt ongeveer 9.000 man in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

[quote]NXP is een voormalig onderdeel van Philips en bestaat inmiddels vijftig jaar. [/quote]

Atos toch ook?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-02T11:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.