NXP besteedt datacenterbeheer uit aan Atos

Chipleverancier NXP besteedt het wereldwijde datacenterbeheer uit aan Atos Origin. Het contract heeft een waarde van 125 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar. Atos gaat NXP's datacenters, die verspreid zijn over de wereld, consolideren. De dienstverlener wordt ook verantwoordelijk voor het aansturen van de ict-leveranciers van de chipbouwer.

Halfgeleiderfabrikant NXP en ict-dienstverlener Atos Origin hebben een uitbestedingovereenkomst gesloten voor het beheer van de datacenters van de chipfabrikant. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van 125 miljoen euro. Atos gaat de wereldwijde datacenters van NXP consolideren. Het gaat om de ict-apparatuur die wordt ingezet voor de bedrijfstakken engineering en manufacturing. De ict-dienstverlener wil de twintig datacenters, verspreid over Europa, Azië en de VS, terugbrengen tot zes stuks. Dat moet onder andere worden bereikt door de inzet van virtualisatie. De datacenters zullen op afstand worden beheerd.

NXP-cio Louis Luijten: "Wij zijn de eerste chipleverancier die onze datacenters volledig uitbesteden. Die activiteiten zitten erg dicht tegen onze kern-taken aan, het ontwerpen en maken van chips. Een halfgeleiderfabrikant die een kwart van de omzet investeert in ontwerp en ontwikkeling kan niet zonder betouwbaar rekencetrtra. Toch durven wij het aan om die ict uit te besteden omdat we verwachten dat de geplande consolidatie van onze datacenters zorgt voor innovatie en onze concurrentiepositie zal verbeteren."  

Naast het beheer van de datacenters is Atos Origin aangewezen als managed service integrator. De dienstverlener wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de ict-leveranciers van NXP.

Bedrijfsapplicaties

Eind mei 2008 Atos Origin en NXP een overeenkomst over het beheer van het datacentrum waar de bedrijfsapplicatiesdraaien. Dat contract heeft een waarde van 30 miljoen euro.

NXP besteedde eind mei 2008 het beheer van zijn bedrijfsapplicaties uit aan Tata Consultancy Services. Het gaat onder andere om ERP- en CRM-applicaties voor de wereldwijde toelevering van halfgeleiders. Die overeenkomst heeft een waarde van ongeveer 100 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-09T12:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.