Imtech neemt drie Belgische ICT-bedrijven over

De Nederlandse ict-dienstverlener Imtech betreedt de Belgische ict-markt door de overname van de Belgische ict-bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions. De overnames zijn onderdeel van een Europese groeistrategie waarbij het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw uitbreidt met en koppelt aan ict-dienstverlening.

Imtech neemt de bedrijven Fit IT, Ebit en Thinking Solutions over voor een bedrag van van zes keer de brutowinst van die bedrijven. Meer financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het management van alle drie de ondernemingen blijft na overname aan. De drie bedrijven werkten al intensief samen. Imtech verwacht daardoor synergie te behalen.

Fit IT is gespecialiseerd in oplossingen voor de ict-infrastructuur en gerelateerde diensten. en managed services. Ebit levert maatwerksoftware op basis van Java en open source technologie. Thinking Solutions is specialist in business intelligence, data warehousing en performance management. Bij de bedrijven werken ongeveer zeventig medewerkers. In 2007 behaalden ze een gezamenlijke omzet van ongeveer achttien miljoen euro.

Imtech, dat zijn ict-activiteiten heeft verspreid over verschillende Europese landen, heeft met name in Nederland en Duitsland een sterke marktpositie. Het bedrijf maakt er geen geheim van te willen groeien door overnames. Op termijn wil Imtech uitgroeien tot één van de sterkste partners in Europa van zowel IBM als Microsoft. Het bedrijf wil in 2012 een omzet halen van 5 miljard euro. De ict-dienstverlener zag vorig jaar de nettowinst stijgen met bijna 36 procent tot 91,9 miljoen euro. De omzet bedroeg 3,35 miljard euro, een toename van 18 procent.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-16T10:00:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.