Alfa-college besteedt fors uit aan Capgemini

Dit artikel delen:

Het Alfa College uit Groningen wil met Capgemini een uitbestedingsovereenkomst sluiten. De waarde van het vierjarig contract bedraagt maar liefst twintig miljoen euro.

In het kader van het programma Vitaal heeft het Alfa College uit Groningen besloten zijn ict-afdeling te herontworpen. Besloten is om alle ict-diensten uit te besteden. Na een selectietraject en drie finalisten viel de keuze op Capgemini. Met deze automatiseerder wordt een vierjarige raamovereenkomst gesloten met een totale waarde van twintig miljoen euro.

Het raamcontract omvat: helpdesk-, werkplek, applicatie-, platform-, netwerk-, opslag-, en telefoniediensten, plus een aantal ondersteunende activiteiten. Capgemini neemt ook de bijbehorende apparatuur en applicaties over, alsmede een aantal automatiseerders van het college. Omdat het definitieve contract nog niet is ondertekend, wil het Alfa College niet ingaan op details. De operationele ict-afdeling bestaat in ieder geval uit zo'n 30 voltijds functies.

Opleiden

Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en contractactiviteiten op het gebied van administratie, handel, dienstverlening, welzijn, gezondheidszorg, techniek, ict, en sport en bewegen. Ook voert het tal van educatieve trajecten uit. Het college heeft opleidingslocaties in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Emmen, Leek, Veendam en Assen. Daarnaast voert het opleidingsactiviteiten uit op locaties van bedrijven en instellingen en in buurthuizen.

Bij het instituut werken ruim 1100 mensen. In 2007 namen zo'n tienduizend inschrijvers deel aan de beroepsopleidingen. Het Alfa-college noteerde vorig jaar 73,3 miljoen euro aan baten en 71,8 miljoen aan lasten.

Vitaal

Vitaal staat voor Verbetering IT- en Automatiseringsdiensten Alfa-college. In het jaarverslag 2007 meldt het opleidingscentrum dat in dit programma 'onderzoek is gedaan naar het uitbesteden van grote delen van de ict-functie, het opzetten van een 'shared services centre' voor deelnemersinformatie en het herinrichten van de ict-organisatie.' Ook besteedt het college in dit kader aandacht aan het stabiliseren van de huidige beheeromgeving en het reguleren van vernieuwingen via een adviesgroep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helaas wordt dit niet waargemaakt!

Jammer ;(

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Outsourcing

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-22T15:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.