RBS wil ICT van ABN Amro volledig integreren

Royal Bank of Scotland wil alle ict-systemen van ABN Amro geheel integreren in de bestaande infrastructuur. De bank doet dat het liefst zelf en dus wordt overlegd met EDS over terugdraaien van de uitbesteding.

Royal Bank of Scotland (RBS) wil de automatisering van de zakelijke tak van ABN Amro volledig integreren in zijn bestaande infrastructuur. Dat vertelt Caroline McAdam, hoofd van de communicatieafdeling van de Schotse bank. Omdat de ict en de integratie ervan voor de bank van cruciaal belang is, werd half juli besloten de uitbesteding van de ict terug te draaien. Dienstverlener EDS verzorgde sinds begin 2003 de ict van de grootzakelijke tak van ABN Amro.

Het is onduidelijk op welke termijn de werkzaamheden van EDS aan de ict-afdeling van RBS worden overgedragen. Het vijfjarige contract dat de dienstverlener met de bank had, liep van januari 2003 tot en met 2008. McAdam noch woordvoerder Greet Sysmans van EDS wil bevestigen dat het contract dit jaar afloopt of inmiddels is verlengd. De overdracht van werkzaamheden zou gemakkelijker kunnen plaatsvinden als de partijen de uitbestedingsovereenkomst niet hoeven te ontbinden.

Delen van de automatisering

Volgens de Schotse woordvoerder overleggen EDS en Royal Bank of Scotland momenteel over de te nemen stappen. Ze geeft daarbij de indruk dat het slechts om delen van de automatisering zou gaan, zonder daarbij verder in detail te treden. Hoe de voorgenomen insourcing gaat verlopen, kan ze niet zeggen. "Zolang we met de verschillende partijen om tafel zitten, kunnen we geen hier geen mededelingen over doen. Bovendien is dit soort informatie beursgevoelig", aldus McAdam. Ze verwacht dat pas tegen het eind van het jaar meer details worden bekendgemaakt.

EDS-woordvoerder Sysmans bekent dat zij niet op de hoogte is van enig overleg met de Schotten. "Wij lezen alles uit de pers. Voor ons was het wel al langer bekend dat RBS geen groot voorstander is van uitbesteding. Maar details over wanneer en hoe alles gaat plaatsvinden, ken ik niet", aldus Sysmans.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ben benieuwd wat de impact voor/bij HP is als EDS grote klanten gaat verliezen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-23T14:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.