Getronics sluit contract met verzekeraar Zurich

Getronics heeft een zesjarig contract met Zurich Financial Services Group gesloten. De automatiseerder gaat voor deze verzekeraar ruim 50.000 werkplekken beheren. De overeenkomst heeft een waarde van vele tientallen miljoenen dollar.

Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van KPN haalde topman Scheepbouwer nog aan dat Getronics samen met CSC een groot contract had gesloten. De naam van de opdrachtgever werd niet genoemd, maar het gaat om Zurich Financial Services Group. Deze internationaal opererende verzekeraar (60.000 werknemers) sloot een zesjarige desktopuitbestedingsovereenkomst met CSC (waarde 399 miljoen dollar). CSC heeft Getronics ingehuurd voor het beheren van de ruim 50.000 desktops. De Amerikaanse automatiseerder verzorgt de aanvullende (applicatie-)diensten.

De belangrijkste landen waar ondersteuning moet worden verleend, zijn Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In Italië, Spanje en Canada heeft Zurich kleine vestigingen. Nederland valt buiten de deal, omdat de verzekeraar in 2003 de Nederlandse tak verkocht aan SNS Reaal.

Jos Schoemaker, als directielid Getronics verantwoordelijk voor de internationale dienstverlening, wil de waarde van het subcontract niet prijsgeven maar spreekt van een groot contract met een waarde in de tientallen miljoen dollars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T16:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.