Multiscope start ICT-outsourcingsbedrijf

Online marktonderzoeker Multiscope wil een ict-outsourcingsbedrijf starten in Roemenië. In Nederland kan het bedrijf niet de goede mensen vinden. Ook had de onderzoeker geen vertrouwen in externe partijen. Het denkt over een jaar al break-even te kunnen spelen.

De Nederlandse online marktonderzoeker Multiscope start een ict-outsourcingsbedrijf in het buitenland. Directeur John Kivit wil het bedrijf vestigen in Roemenië. Op de weblog van het bedrijf schrijft hij dat hij eind augustus afreist naar het land voor een eerste verkenning.

Een groep ondernemers investeert in het bedrijf. Deze bedrijven zullen ook als startup klant fungeren. Een slimme oplossing, aldus Kivit. "Zij versnellen net als wij de groei van hun bedrijven en ze zorgen voor een basisomzet." De directeur heeft vertrouwen in het nieuwe bedrijf en verwacht een beginomzet van 200.000 euro. "Dat is voldoende om op eigen benen te kunnen staan en met ongeveer zes tot zeven werknemers al in jaar een break-even te zijn."

Geen goede mensen

Kivit schrijft dat hij in Nederland niet aan genoeg goede mensen kan komen. "Wij kunnen alleen de echte html-toppers gebruiken. Een beetje kunne HTML-en is niet voldoende om onze bedrijfskritische systemen in de lucht te houden en in rap tempo door te ontwikkelen." Hij geeft het uiteenspatten van de dotcom zeepbel de schuld. Hierdoor zagen steeds minder jongeren brood in it.

Eigenlijk zocht Multiscope een partij om mee in zee te gaan, maar het bedrijf kreeg ‘onvoldoende het gevoel dat een externe partij net zo hard en slim werkt aan die voor ons belangrijke zaken als de eigen mensen'. Daarom is besloten zelf een bedrijf op te zetten en er werd een studie gedaan naar waar het bedrijf het beste gevestigd kan worden. Roemenië kwam uit de benchmark het beste naar voren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-04T17:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.