IND besteedt IT uit aan Logica en Capgemini

De ict-dienstverleners Logica en Capgemini verzorgen de komende 4,5 jaar de it bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De IND hoopt de continuïteit van de bestaande informatiesystemen op deze manier te waarborgen.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) besteedt het onderhoud en beheer van het huidige it-landschap uit aan de ict-dienstverleners Capgemini en Logica. Capgemini is hoofdaannemer van het contract dat geldt voor een periode van maximaal 4,5 jaar. De waarde van het contract is niet bekend gemaakt.

Ook zullen de ict-dienstverleners verantwoordelijk worden voor een aantal applicaties en het projectmanagement. Het is nog niet bekend hoe de taken verdeeld zullen worden. "Beide bedrijven hebben consultants bij IND zitten. We kijken welk type werk het beste bij welk type bedrijf past", aldus een woordvoerder van Logica.

Continuïteit

De aanleiding voor het uitbesteden van de activiteiten ligt in het feit dat de IND de komende jaren de continuïteit van de bestaande informatiesystemen wil waarborgen. De krapte op de ict-arbeidsmarkt leidde tot de inhuur van externe medewerkers. Volgens de IND kan dit in de toekomst leiden tot een continuïteitsrisico.

Vijfentwintig IND-werknemers hebben de mogelijkheid om op vrijwillige basis naar een van de twee dienstverleners over te stappen. Hoeveel dat er zullen zijn is nog niet bekend. "Die behoefte is nog niet geïnventariseerd", aldus de woordvoerder.

De it-omgeving van de IND heeft nog wat legacy. Zo draaien er nog applicaties in Progress, Visual Basic en ASP. Deze omgeving wordt door de IND de komende jaren uitgefaseerd in het kader van het programma ‘IND bij de tijd'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Logica is waarschijnlijk ingehuurd omdat ze de laatste tijd zo succesvol zijn bij grote overheidsprojecten op het gebied van het maken van mooie nieuwe applicaties.

Voor de volledigheid had het artikel kunnen vermelden dat Logica en Cap zich niet gaan bezighouden met het herontwerpen, realiseren en implementeren van de nieuwe bedrijfsprocessen en nieuwe ondersteunende bedrijfssystemen noch met het beheren van die nieuwe bedrijfssystemen. "De Vernieuwing" van de IND is aan een ander consortium gegund namelijk Ordina/Accenture.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-05T11:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.