Uitbesteding IND kost minimaal 18 miljoen euro

Capgemini en Logica krijgen de eerst twee tot drie jaar zes tot zeven miljoen euro voor het beheer en onderhoud van de ict-omgeving van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). Het contract heeft een maximale looptijd van 4,5 jaar.

De IND besteedt het onderhoud en beheer van het huidige ict-landschap uit aan Capgemini en Logica. Het is niet bekend wat de exacte waarde van het contract is. Dat kan de instelling pas vertellen als er meer duidelijkheid is over hoe het contract ingevuld gaat worden. De IND verwacht dat de eerste twee tot drie jaar zes tot zeven miljoen euro nodig zijn voor beheer en onderhoud. De totale looptijd van het contract is maximaal 4,5 jaar.

Het gaat om diensten die nu ook al uitbesteed zijn, maar die nu door verschillende aanbieders gedaan worden. Door de diensten bij één aanbieder, namelijk hoofdaannemer Capgemini, neer te leggen hoopt de IND de continuïteit te waarborgen. De instelling heeft moeite om aan goede mensen te komen die kennis hebben op dit vlak. Er draaien nog veel legacy-systemen bij de IND.

Op de ict-afdeling van de IND werken ongeveer 150 mensen. Vijfentwintig medewerkers hebben de mogelijkheid over te stappen naar de twee ict-dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-06T16:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.