PQR sluit miljoenencontract met Limburgse zorggroep

Zorggroep Noord- en Midden- Limburg heeft een overeenkomst gesloten met ict-leverancier PQR. Het gaat om de levering, installatie, migratie en het onderhoud van de netwerk- en serverinfrastructuur en softwarelicenties. Het contract heeft een waarde van 3,5 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar.

Ict-leverancier PQR heeft een contract gesloten met Zorggroep Noord- en Midden- Limburg. Het bedrijf levert, installeert migreert en onderhoudt de netwerk- en serverinfrastructuur en softwarelicenties. De overeenkomst heeft een waarde van 3,5 miljoen euro en een looptijd van vijf jaar.

PQR won de aanbesteding van Isit, Valid en AAC Cosmos. Hoofd-ict Joost Smeets van Zorggroep Noord- en Midden-Limburg: "Naast de prijs hebben we sterk gelet op de prestaties en kwaliteit daarbij speelde ook mee dat PQR het complete implementatietraject van nieuwe hardware en software voor zijn rekening neemt."

Consolidatie

Bij de zorgvelener die begin 2008 is ontstaan uit een fusie tussen Zorggroep Noord-Limburg en Thuiszorg Midden-Limburg staat een grootschalige consolidatie en standaardisatie van hardware en software op het programma. De ict-afdeling gaat met behulp van asset-management programma's bepalen welke softwarelicenties overbodig zijn. Nu zijn er binnen de organisatie bijvoorbeeld nog verschillende financiële pakketten zoals Exact, DBS en Bomas. Binnen de looptijd van het contract moeten verder twee nieuwe serverparken worden gerealiseerd. De ict-afdeling van de zorginstelling richt de serverinfrastructuur in met apparatuur van Citrix, VMware en SAN. Bij uitval van een van de serverparken moet het nog draaiende servercluster zeventig procent van de activiteiten van de uitgevallen servers overnemen.

De Limburgse zorginstelling verleent zorg aan verschillende leeftijdsgroepen, van ouderzorg tot kraamzorg. Bij de instelling werken 4500 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-11T13:15:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.