Dronten te klein om zelf ICT te beheren

Dronten zoekt een partner voor het overnemen van alle werkzaamheden rondom systeem-, netwerk- en technisch applicatiebeheer en de helpdesk. De gemeente voelt zich te klein om de ict-ontwikkelingen bij te houden.

De gemeente Dronten wil zijn ict grotendeels uitbesteden aan een specialist. Daarmee verwacht de gemeente de continuïteit van de ict-voorzieningen beter te kunnen waarborgen en de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren.

Volgens een woordvoerder is het voor een kleine gemeente gezien de krapte op de arbeidsmarkt lastig om voldoende ict-expertise aan te trekken. De gemeente verwacht de ict-ontwikkelingen niet meer goed te kunnen bijhouden en denkt via uitbesteding de continuïteit van de dienstverlening beter te kunnen waarborgen.

Parallel hieraan speelt mee dat Dronten zichzelf als regiegemeente bestempelt. Dat wil zeggen: concentratie op kerntaken en uitvoerende activiteiten zoveel mogelijk onderbrengen bij externe partijen. Ook voor ict gaat dit op: het systeem-, netwerk- en technisch applicatiebeheer en de helpdeskondersteuning gaat de deur uit.

Wat achterblijft is het functioneel applicatiebeheer en een regiefunctie om de leverancier aan te sturen en de inkoop te regelen. Dronten maakt voor de backoffice-applicaties veelal gebruik van Centric-toepassingen; voor het digitaal loket is software van Gemeenteweb in bedrijf.

De uitgeschreven aanbesteding moet vijf kandidaten opleveren. Met de uiteindelijke winnaar wordt een tweejarig contract afgesloten met een optie tot verlenging van twee maal een jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dit nieuws???

@Marcel: Als het komkommertijd is, dan wel ja. Maar toegegeven, de beschreven situatie heeft echt niet alleen betrekking op Dronten. Er zijn veel meer gemeenten die hetzelfde doen. Dus nieuws kunnen we het niet echt noemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-01T10:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.