EZ overweegt deelname aan uitbesteding LNV

Economische Zaken onderzoekt of het handig is mee te lopen met de uitbestedings- en vernieuwingsplannen van de kantoorautomatisering van het collega-ministerie LNV. Aanleiding is dat beide departementen per 2011 worden gehuisvest in één pand.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft een aanbesteding lopen om zijn kantoorautomatisering (ka) uit te besteden en te vernieuwen. Collega-ministerie Economische Zaken loopt mee om te bepalen of het zijn desktopbeheer en de vernieuwing van de werkplekken via deze aanbesteding zal regelen.

Volgens een woordvoerder gaat het in eerste instantie om het kerndepartement van EZ (1600 werkplekken). Dit betrekt samen met LNV een nieuw pand in 2011. Beide ministeries verkennen daarom vanuit efficiency-oogpunt de mogelijkheden om te gaan samenwerken op diverse bedrijfsvoeringsterreinen, waaronder ict. Daarnaast bestaat de optie dat de aanbesteding wordt uitgebreid naar de uitvoerende diensten van EZ.

EZ loopt trouwens ook mee met het project GOUD (Gezamenlijke Ontwikkeling van een Uniforme rijksDesktop). Het behelst de invoering van een gestandaardiseerde werkplek voor 21.000 ambtenaren bij zeven ministeries. Het ministerie zal in een later stadium bepalen wat de handigste manier is om de vernieuwing van de werkplek te regelen.

De zegsman stelt dat het ministerie de offertevraag opstelt in nauw overleg met het programmabureau NoiV (Nederland Open in Verbinding). Uitgangspunt is de Digitale Werkplek Rijksdienst die vanaf 2012 een 'open werkplek' (gebaseerd op open standaarden) moet opleveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-15T17:12:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.