Logica investeert 10 miljoen euro in offshoring

Ict-dienstverlener Logica opent een tweede offshore-vestiging in India. Het kantoor, dat ruimte biedt aan 1500 medewerkers, is onderdeel van een investering van tien miljoen euro van Logica in de uitbreiding van zijn offshoring-capaciteit.

Ict-dienstverlener Logica steekt tien miljoen euro in de uitbreiding van zijn offshore-capaciteit. Het doel is de offshore- en nearshore dienstverlening te verbeteren. Ceo Andy Green van Logica opent in dat kader een tweede vestiging in India, die ruimte biedt aan 1500 medewerkers. Het kantoor staat op het DLF IT-park in Chennai aan de Indiase oostkust.

Volgens Green versnelt de tweede Indiase vestiging de invoering van Logica’s zogeheten ‘blended delivery’-model, waarbij klanten worden bediend met een mix van diensten uit lokale, nearshore- en offshore-vestigingen. De vestigingen in Chennai en Bangalore leveren een scala aan diensten op het terrein van systeemintegratie en uitbesteding, waaronder systeemontwerp, applicatie- en productontwikkeling, applicatiebeheer, infrastructuurbeheer en het uitbesteden van bedrijfsprocessen.

Verdubbeling

De nieuwe vestiging is het begin een geplande verdubbeling van het aantal medewerkers in near- en offshoring tot achtduizend eind 2009. Logica beschikte al over een offshore-vestiging in Bangalore met drieduizend medewerkers. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Marokko, Maleisië en de Filippijnen.

De Nederlandse Logica-topman Paul Schuyt vindt de opening van een tweede Indiase vestiging logisch. “Het past binnen onze strategie die ervoor moet zorgen dat ons bedrijf verder groeit. Door de blended delivery verdiept en verbetert Logica’s dienstverlening.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-18T17:05:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.