Omzet dienstverleners stijgt

De omzet van ict-dienstverleners stijgt sterk. In het tweede kwartaal van 2008 is de omzet tien procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

De omzet van ict-dienstverleners is na twee kwartalen van afnemende groei weer toegenomen. Volgens de onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de omzet in het tweede kwartaal van 2008 met tien procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De onderzoekers concluderen dat de omzet van de conjunctuurgevoelige branche sinds het herstel van de economie in 2004 sterker stijgt dan gemiddeld in de zakelijke dienstverlening. Het groeipercentage van de hele zakelijke dienstverlening kwam in het eerste kwartaal van 2008 uit op 8,3 procent.

CBS schrijft in een toelichting op de cijfers: ‘Ict-dienstverleners vormen samen met de uitzendbranche de belangrijkste aanjagers van de economische groei in de zakelijk dienstverlening. In tijden van economische groei investeren bedrijven bedrijven direct weer in nieuwe ict en voeren ze uitgesteld onderhoud uit aan bestaande systemen. Tijdens de recessie houden ze de hand op de knip.'

Personeelstekort

De omzetgroei van de ict-dienstverleners wordt geremd door krapte op de arbeidsmarkt. Eind 2008 stonder ruim 13.000 vacatures open.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-22T11:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.