Atos ontwikkelt software voor Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel besteedt een groot deel van de softwareontwikkeling uit aan Atos Origin. De ict-dienstverlener is betrokken bij een omvangrijke ict-transformatie bij de handelskamer.

De Kamer van Koophandel besteedt een groot deel van de softwareontwikkeling uit aan Atos Origin. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar. Voor die periode staat een omvangrijke en complexe transformatie van applicaties, systemen en infrastructuur bij de Kamer van Koophandel gepland.

De landelijke organisatie van alle Kamers van Koophandel in Nederland gaat alle bestaande ict-toepassingen vervangen. Het gaat onder andere om een nieuw handelsregister en de implementatie van standaardpakketten voor applicaties die nu al in gebruik zijn binnen de organisatie. Atos krijgt de leiding over softwareontwikkelingprojecten die nu nog in eigen beheer worden uitgevoerd. De betrokkenen willen vooralsnog niet naar buiten brengen om welke projecten en applicaties het precies gaat.

Naast softwareontwikkeling is de dienstverlener als adviseur betrokken bij de Regiekamer, die groep geeft leiding aan de ict-transformatie binnen de Kamer van Koophandel.

Dertig miljoen

De Kamer van Koophandel Nederland heeft een omzet van meer dan dertig miljoen euro en telt ongeveer tweehonderd medewerkers. De Nederlandse handelskamer is het gemeenschappelijk service-instituut van alle regionale Kamers van Koophandel. Door het registreren, informeren en stimuleren van ondernemers wil de Kamer van Koophandel ondernemen in Nederland bevorderen. Om dat te realiseren, wordt geïnvesteerd in de optimalisatie van de ict. Dat moet leiden tot efficiëntere processen, kostenbesparing en meer toegevoegde waarde voor ondernemers en de samenleving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je zou je toch bijna afvragen of de AS400 de deur uit wordt gedaan. Het handelsregister gewoon 24/7 open is online en dat de prijzen significant omlaag gaan...

Okee, wishful thinking.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-01T14:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.