Externen jagen politie op kosten

De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN), de organisatie verantwoordelijk voor ict bij de politie huurt 'veel externen in'. VtsPN kan echter niet aan genoeg nieuwe medewerkers komen en is genoodzaakt externen in te huren.

De Voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) huurt veertig procent van de werknemers extern in. Dat blijkt uit een intern onderzoek bij de politieorganisatie dat in handen is van RTL Nieuws. Uit het onderzoek blijkt dat er van de drieduizend werknemers er twaalfhonderd extern worden ingehuurd.

VtsPN is verantwoordelijk voor het verbeteren en uitbreiden van de ict-voorzieningen bij de politie. Een woordvoerder van organisatie kan niet zeggen of de cijfers kloppen die RTL Nieuws communiceert, maar geeft toe dat er ‘een aanzienlijk aantal externen werken bij de organisatie'. Volgens RTL Nieuws worden er bij het aanstellen van externen vaak regels overtreden en hogere vergoedingen betaald dan afgesproken.

Niet genoeg nieuwe aanwas

De ict-organisatie zegt dat er een aantal redenen is voor het grote aantal externen. Zo zijn er bij het samenvoegen van de verschillende ict-organisaties van de politie in 2006 minder mensen meegegaan dan verwacht. Daarnaast worden er per jaar ongeveer 350 nieuwe werknemers aangetrokken. Meer nieuwe aanwas is niet mogelijk. De ict-organisatie was ook aanwezig bij de politiedag om meer medewerkers te werven.

Daarnaast heeft de organisatie het afgelopen jaar een aantal extra opdrachten gekregen, waardoor er meer medewerkers nodig waren. Deze medewerkers werden extern ingehuurd. Om het aantal externen niet verder te laten groeien, is besloten de opdrachten beter te sturen. Hiervoor is een regieorganisatie ingericht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat van die 40procent stond gewoon in het jaarverslag van 2007. alle informatie trouwens.
Erg oud nieuws.

Als je de verhouding verricht-werk/uurloon bekijkt, dan zijn externen bij de politie ineens veeeel goedkoper dan het vaste personeel daar. Ik spreek uit ervaring.

www.politie-ict.nl

Geen aanwas...tja....als je ouder bent dan 25 pas je daar niet in het profiel....sukkels

"Geen aanwas...tja....als je ouder bent dan 25 pas je daar niet in het profiel....sukkels"

Jij bent een sukkel dat je daar in bent getrapt, was natuurlijk gewoon een smoes omdat je niet intelligent genoeg bent

Gemiddelde inhuur kost de belastingbetaler ? 100,- per UUR (excl BTW).
Dat haalt niemand die intern wordt.

Nou 100 per uur is een beetje overdreven hoor. Eerder 40 excl btw.

nee hoor. het gemiddelde zit tussen de 110 en de 156 euro

@Hendrik
Het zal je verassen wat een (vergelijkbare) interne medewerker kost. Je moet je realiseren dat bij ziekte er niet voor de externe betaald wordt. Bij langdurige ziekte moet de detacheerder gelijkwaardige vervanging leveren. Met externe medewerkers kan je eenvoudig de bezetting aanpassen aan het werk (zeer wenselijk voor organisaties die veel projecten draaien).
Daarnaast komt er bovenop het salaris van een vaste medewerker nog allerlei kosten (belastingen, opleidingen, etc). Ik zal niet ontkennen dat een externe medewerker duurder is dan een interne, maar het feitelijke netto verschil zal niet veel meer dan 10% bedragen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Politie

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-04T11:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.