Offshoring moet Wolters Kluwer geld besparen

Het naar andere landen uitbesteden van softwareontwikkeling- en testen moet ervoor zorgen dat uitgeverij Wolters Kluwer kosten gaat besparen. Daarnaast gaat het bedrijf overstappen op standaardtechnologie en de it-infrastructuur consolideren.

Uitgever Wolters Kluwer besteedt het ontwikkelen en testen van software uit naar het buitenland. Het uitbesteden van deze diensten maakt deel uit van het programma Springboard waarmee de uitgeverij tot 2011 280 miljoen euro wil besparen. Dit programma voert de uitgever nu versneld in. Daarnaast gaat de uitgeverij overstappen op standaardtechnologieplatformen en wordt it-infrastructuur geconsolideerd.

Een woordvoerder van Wolters Kluwer zegt dat het bedrijf de afgelopen jaren al een deel van de ict heeft uitbesteed naar Oost-Europa en India. In februari werkten er ongeveer tweeduizend werknemers voor de uitgever in het buitenland. Tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers in februari werd gezegd dat er duizend werknemers bij zouden komen. De woordvoerder kan echter niet zeggen of dat getal nog steeds klopt, of dat er meer medewerkers in het buitenland aan de slag zullen gaan.

De woordvoerder geeft aan dat softwareontwikkeling een belangrijke activiteit is voor de uitgeverij, omdat de helft van de omzet uit online diensten komt. Deze diensten worden intern ontwikkeld.

Veel overnames

De standaardisatie van de technologieplatformen is noodzakelijk, omdat het bedrijf de afgelopen jaren een groot aantal acquisities heeft gedaan. "Soms werken deze bedrijven met een eigen content management systeem (cms) of een ander eigen ict-systeem. Het is niet alleen kostenbesparend, maar ook efficiënt door de systemen goed op elkaar te laten aansluiten."

Het concern verlaagde woensdag 5 november opnieuw de omzetverwachting. Dat deed het in februari ook al. Het bedrijf gaat flink in de kosten snijden, onder andere door het programma Springboard. Daarnaast schrapt het bedrijf vijf procent van de banen. De woordvoerder kan niet zeggen of daar ook ict-functies onder vallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-06T16:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.