Atos beheert werkplekken en netwerk van Océ

Als onderdeel van een reorganisatie besteedt hardwareleverancier Océ zijn Europese werkplek- en netwerkbeheer uit aan Atos Origin. 65 medewerkers komen in dienst van de automatiseerder.

Océ, leverancier van printers, kopieerapparaten en documentenbeheersoftware, besteedt een groot deel van zijn ict uit aan Atos Origin. Uitbesteden is een van de onderdelen van de eerder aangekondigde reorganisatie van Océ, waarbij in totaal 130 miljoen euro moet worden bespaard tot eind 2009.

De ict-dienstverlener beheert de komende zeven jaar de zesduizend werkplekken en alle lokale applicaties van de zestien Europese vestigingen van Océ. Ook gaat Atos Origin het beheer van de netwerken, de servers en de vaste telefonie verzorgen. 65 medewerkers komen in dienst van de automatiseerder.

Gemakkelijker en goedkoper

Met de uitbesteding hoopt Océ zijn Europese ict-organisatie te centraliseren, zodat het ondersteunen van verkoopmaatschappijen in de diverse landen gemakkelijker en goedkoper wordt. Bovendien verwacht de onderneming meer flexibiliteit tegen lagere kosten. Volgens bestuurslid Jan Dix verliezen totaal 950 medewerkers hun baan bij het ‘besparingsprogramma' waarvan uitbesteding deel uitmaakt. In 2008 en 2009 bespaart het bedrijf er 130 miljoen euro mee.

In totaal werken wereldwijd 24.000 mensen bij Océ. Het bedrijf is in negentig landen actief en heeft zijn hoofdkantoor in Venlo. In het derde kwartaal van 2008 werd een omzet gedraaid van 700 miljoen euro. Voor het boekjaar 2008 houdt de onderneming rekening met een winst van 16,8 miljoen euro. In 2007 bedroeg de winst nog 21,2 miljoen euro. De verwachte daling heeft volgens bestuursvoorzitter Rokus van Iperen te maken met ‘de huidige turbulentie in de wereldeconomie'.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-06T16:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.