Gashandelaar verlengt ICT-contract met Atos

GasTerra, een afsplitsing van de Nederlandse Gasunie, verlengt zijn overeenkomst met Atos Origin voor de uitbesteding van het beheer van de ict-infrastructuur. De automatiseerder virtualiseert ook de server- en storagefaciliteiten.

Atos Origin verzorgt ook de komende drie jaar het beheer van de ict-infrastructuur van GasTerra. Dat is de afgesplitste handelsafdeling van de Nederlandse Gasunie. De onderneming had al een deel van zijn ict aan de automatiseerder uitbesteed. De ict-dienstverlener regelt ook het intranet, de website en een aantal bedrijfsspecifieke applicaties.

Virtualisatie

Nieuw in het contract is de virtualisatie van de kantooromgeving. Het betreft daarbij voornamelijk de virtualisatie van servers en storagefaciliteiten. GasTerra heeft destijds voor uitbesteding gekozen om te besparen op elektriciteitskosten en om te beschikken over een moderne en flexibele ontwikkel- en acceptatieomgeving. Het is onbekend welk bedrag met de uitbesteding is gemoeid.

GasTerra verhandelt aardgas op de Europese energiemarkt en is gevestigd in Groningen. Het bedrijf is eigendom van Shell, ExxonMobil en de Nederlandse Staat. Er werken een kleine tweehonderd mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-11T10:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.