Computable Awards 2008

'Capgemini staat sterk door Indiase activiteiten'

Capgemini

Capgemini won de Computable Award voor ict-services leverancier van het jaar 2008. Algemeen directeur Capgemini Nederland Henk Vermaas vertelt hoe zijn bedrijf zich staande houdt tijdens economisch zware tijden. "Onze activiteiten in India zorgen voor een sterke concurrentiepositie."

Tijdens de Award-uitreiking zei u dat uw klanten en uw bedrijf zware tijden tegemoet gaan door de economische crisis. Wat zijn de gevolgen van de crisis tot dusver?
Tot nu toe zijn de effecten beperkt. Al is het niet onwaarschijnlijk dat de economische crisis onze klanten en dus ook ons zal raken. Dat zei ik ook tijdens de uitreiking. Klanten overwegen om maatregelen te nemen of hebben dat inmiddels gedaan. In een aantal gevallen denken wij actief met hen mee over de juiste stappen bij deze economische tegenwind."

U zei dat Capgemini tijdens deze crisis sterker staat dan tijdens de vorige crisis (het uiteenspatten van de internetzeepbel red.). Hoe komt het dat u nu sterker staat?
Dat komt doordat we vooral in de minder conjunctuurgevoelige delen van de markt aanwezig zijn. Daardoor hebben we een stevig fundament dat we kunnen uitbouwen. Bovendien vormen onze snel groeiende activiteiten in landen als India voor een sterke concurrentiepositie. We beschikken over een kwalitatief hoogstaand leveringmodel tegen relatief lage kosten. Ons aanbod van diensten is breed, daarbij hebben we ons de afgelopen jaren gericht op de versterking van klantrelaties. We zijn in vergelijking met een paar jaar geleden veel bewuster bezig met hoe we innovatie kunnen omzetten in tastbare successen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-16T09:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.