AAC Cosmos regelt ICT bij de Sloecentrale

Automatiseerder AAC Cosmos bouwt en beheert de ict-infrastructuur van de in aanbouw zijnde Vlissingse Sloecentrale. De geautomatiseerde kantooromgeving draait al sinds begin 2008 in het datacenter van de dienstverlener. In februari 2009 neemt de automatiseerder ook alle hardware in beheer.

Ict-dienstverlener AAC Cosmos heeft met de eigenaar van de Sloecentrale in Vlissingen een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling en het beheer van grote delen van de ict-omgeving. De elektriciteitscentrale is eigendom van energiebedrijven Delta en EDF (Electricité de France) en wordt waarschijnlijk vanaf augustus 2009 in bedrijf genomen.

In februari 2009 levert AAC Cosmos het tweede deel van het project op. Het betreft de automatisering van de processen die indirect aan de productie zijn gekoppeld, vertelt accountmanager Roland Kool van de ict-dienstverlener. "Zoals de inkoop van gas. De apparatuur die de centrale daarvoor gebruikt, staat op systemen die wij beheren. Het gaat niet om de primaire processen in de centrale."

Schaalbaarheid en beschikbaarheid

Het eerste deel van het project rondde de dienstverlener al begin 2008 af. Het betrof het beheer van de volledige kantoorautomatisering. "Denk daarbij aan de mail-, backup- en blackberryservers", legt accountmanager Kool uit. De servers staan in een Amsterdams datacenter waar AAC Cosmos ruimte huurt.

De energiebedrijven Delta en EDF besloten tot de uitbesteding om zo de schaalbaarheid en de beschikbaarheid van de ict-omgeving te waarborgen. AAC Cosmos werd gekozen uit offertes van zes dienstverleners.Op het ontwikkelde platform kan het ict-bedrijf de komende jaren doorbouwen. Flexibiliteit was daarbij een belangrijke wens.

Datacenter

AAC Cosmos heeft vestigingen in Goes, Zwolle, Rijswijk en Eindhoven. In Amsterdam staat een datacenter van het bedrijf. In totaal heeft de automatiseerder ruim driehonderd mensen in dienst. Zij werken voornamelijk voor middelgrote bedrijven, voor zorginstellingen en voor de overheid.

De Sloecentrale zal uiteindelijk twee miljoen huishoudens van stroom voorzien en is daarmee een van de grootste van Nederland. De centrale is een gasgestookte installatie, die naar eigen zeggen ruim een kwart minder koolstofdioxide uitstoot dan vergelijkbare Nederlandse centrales.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-06T10:03:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.