Dienstverlener Satyam vervangt bestuur

Een nieuw bestuur moet het vertrouwen van klanten, werknemers en aandeelhouders in de Indiase dienstverlener Satyam herstellen. Inmiddels is een nieuw bestuur aangesteld bij de dienstverlener. De Indiase regering heeft een aantal kandidaten voorgedragen.

De Indiase dienstverlener Satyam Computer Services krijgt een nieuw bestuur. Het Indiase ministerie van Ondernemingszaken heeft de drie nieuwe bestuursleden aangedragen.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Deepak S. Parekh, voorzitter van HDFC Bank, Kiran Karnik, voormalig President van NASSCOM en C. Achuthan, directeur bij de National Stock Exchange. "Wij verwelkomen deze belangrijke ontwikkeling, die de voortgang van de operationele bedrijfsvoering zal waarborgen en die positief bijdraagt aan het vertrouwen van klanten,  de motivatie van het personeel en het herstel van het vertrouwen van investeerders", aldus het bedrijf in een verklaring. De directie zal naar verwachting binnen 24 uur na aanstelling samenkomen.

Boekhoudfraude

De twee broers Raju, oprichters van Satyam, zijn vrijdag 9 januari 2009 opgepakt. Ramalinga Raju gaf in een brief aan het bestuur van de dienstverlener toe dat hij verkeerde cijfers heeft gepubliceerd. Hij probeerde het verschil op de balans op te lossen door een bedrijf van de familie Raju te verkopen aan Satyam. Aandeelhouders gingen hier echter niet mee akkoord.

Raju stapte op nadat hij het nieuws van de fraude bekendmaakte. Hij gaf in zijn brief al aan dat hij wachtte op de stappen die de Indiase justitie zou nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-12T11:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.