Getronics doet rustig aan met rebranding

Getronics PinkRoccade is de oude naam van ict-dienstverlener Getronics. Hoewel de naamswijziging werd doorgevoerd in oktober 2008, prijken oude naam en oud logo nog in volle glorie op de website en op gevels van bedrijfspanden.

Ict-leverancier Getronics heeft geen haast met het in de markt zetten van zijn nieuwe naam en logo. In oktober 2008 nam de automatiseerder onder veel tromgeroffel afscheid van zijn tweede naam PinkRoccade en werd een nieuw logo gepresenteerd. Sindsdien is de rebranding echter slechts stapvoets doorgevoerd.

Op de site van het bedrijf prijkt het oude logo van Getronics PinkRoccade nog in volle glorie en op vrijwel elke internetpagina wordt de oude naam getoond. Ook hangen door het hele land nog de oude logo's aan de gevels van vestigingen.

Gefaseerd

"We hebben gekozen voor een gefaseerde uitrol van de nieuwe naam en het logo", vertelt een woordvoerder. "Als eerste hadden we in oktober 2008 de lancering van de nieuwe branding. Daarna richtten we ons op de ontwikkeling van de belangrijkste zaken, zoals visitekaartjes en briefpapier. De signing [logo's aan de gevels, red.] en het aanpassen van de website komt pas later."

De woordvoerder vertelt dat de plaatsing van de gevelreclames vaak afhankelijk is van gemeentelijke vergunningen. Bovendien laat de nieuwe website nog op zich wachten tot de implementatie van een nieuw content management systeem is afgerond. "Dat gebeurt uiterlijk begin maart. De gehele rebranding is waarschijnlijk in het tweede kwartaal compleet."

PinkRoccade

De naam PinkRoccade verschijnt binnenkort opnieuw op gevels van bedrijfspanden. In december 2008 werd bekend dat branchegenoot Total Specific Solutions de Getronics-divisie Business Solutions Local Government en Health overneemt. De onderdelen krijgen na de officiële overdracht de namen PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De bedrijven kunnen zelf de veranderingen niet bijhouden laat staan de klanten.
De weg Digital-Compaq-HP ging sneller maar daar was meer ervaring met dit soort zaken denk ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-27T17:23:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.