Managed hosting door True

AT&T haalt vijfduizend offshore-banen terug

 

AT&T wil vijfduizend banen die het had geoffshored, terughalen naar de Verenigde Staten. De eerste drieduizend zijn al inbesteed. Komende zomer moet het programma zijn afgerond.

AT&T heeft drieduizend naar India uitbestede banen weer teruggehaald naar zijn eigen organisatie in de Verenigde Staten. Het telecomconcern had bij de overname van branchegenoot Bell South in 2006 beloofd om in totaal vijfduizend banen die Bell South eerder naar India had verplaatst, terug te halen. Het betrof voornamelijk callcenter-werk. Die belofte vond AT&T lastig na te komen. In 2008 klaagde topman Randall Stephenson nog over een gebrek aan gekwalificeerd personeel en een hoog arbeidsloon.

Het overgrote deel is ondergebracht in helpdesks voor internetdiensten in North Carolina, Louisiana, Alabama, Florida en Kentucky. Ook wil AT&T (driehonderdduizend werknemers) nog eens tweeduizend jobs terughalen en onderbrengen in servicecentra voor draadloze diensten in Indiana, Texas, Nevada, Michigan en Arkansas. Dit programma moet in de zomer van 2009 zijn afgerond.

Volgens Bill Blase, hoofd personeelszaken, is er met vakbonden overeenstemming bereikt om de nieuwe arbeidsplaatsen qua kosten marktconform te houden. In zijn ogen gaat het om goede banen met een goede beloning. "We zijn opgetogen dat we dit werk weer terug in huis hebben."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2851953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×