Satyam krijgt nieuwe directeur

Ict-dienstverlener Satyam krijgt een nieuwe directeur. A.S. Murty moet het vertrouwen van klanten in de dienstverlener herstellen. Hij volgt Ramalinga Raju op die onlang toegaf dat hij boekhoudfraude pleegde.

De Indiase ict-dienstverlener Satyam heeft een nieuw directie. A.S. Murty is de nieuwe directeur van het bedrijf. Hij volgt Ramalinga Raju op die onlangs toegaf dat hij boekhoudfraude pleegde.

Murty werkt vijftien jaar bij de Indiase dienstverlener. Daarnaast zijn ook Homi Khusrokhan en Partho Datta aangewezen door een adviesraad. Zij moeten de ceo ondersteunen bij beslissingen. "Ik heb geen verkeerd beeld van de grote taak die voor ons ligt, maar ik ben er van overtuigd dat ik, samen met mijn collega's, het onmogelijke kan bereiken", zegt Murty. De nieuwe ceo hoopt vooral het vertrouwen van klanten in Satyam te herstellen.

Opgepakt

De twee broers Raju, oprichters van Satyam, zijn vrijdag 9 januari 2009 opgepakt. Ramalinga Raju gaf in een brief aan het bestuur van de dienstverlener toe dat hij verkeerde cijfers heeft gepubliceerd. Hij probeerde het verschil op de balans op te lossen door een bedrijf van de familie Raju te verkopen aan Satyam. Aandeelhouders gingen hier echter niet mee akkoord.

Nederlandse klanten van de dienstverlener wachten de ontwikkelingen bij het bedrijf af. Zij zeggen vooralsnog geen reden te zien om de contracten op te zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-05T15:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.