VROM gunt ICT-beheer opnieuw aan Getronics

Het ministerie van VROM besteedt voor dertig miljoen euro het ict-beheer uit aan Getronics. De dienstverlener verhuist en consolideert het datacenter van het ministerie en standaardiseert de werkplekken van 4500 ambtenaren. De overeenkomst is een voortzetting van een contract uit 2004.

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en ict-dienstverlener Getronics hebben een contract getekend voor uitbesteding van het beheer van de ict-infrastructuur bij het ministerie.

Het nieuwe contract is een verlenging van een uitbestedingovereenkomst die de partijen in 2004 tekenden. De nieuwe overeenkomst heeft een waarde van ongeveer dertig miljoen euro en een looptijd van een jaar met de optie tot verlenging met een jaar.

In de nieuwe overeenkomst is een aantal doelstellingen vastgelegd. De beschikbaarheid van de systemen op locaties buiten het ministerie moet verbeteren. De werkplekken van 4500 ambtenaren worden gestandaardiseerd en Getronics verhuist en consolideert het datacenter van het ministerie naar het eigen datacenter.

Werkplekbeheer

Getronics heeft een aantal grote uitbestedingdeals gesloten met de overheid. Het sleepte eerder een grote opdracht binnen voor werkplekbeheer bij zeven ministeries. Het gaat om de Gezamenlijke Ontwikkeling van een Uniforme rijksDesktop (GOUD). Getronics richt zich in een poging om in 2010 weer winst te maken op gestandaardiseerde werkplekdienstverlening.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-05T16:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.