Logica regelt interne helpdesk KPN

Telecombedrijf KPN legt de activiteiten van zijn interne helpdesk neer bij Logica. De desk ondersteunt medewerkers bij vragen over ruim zevenhonderd toepassingen. De ict-dienstverlener neemt veertig KPN'ers over. Een deel van de diensten worden uitbesteed naar India.

Ict-dienstverlener Logica neemt de interne helpdesk van telecombedrijf KPN over. De overeenkomst heeft een waarde van 21,6 miljoen euro en loopt over meerdere jaren. Veertig medewerkers van het telecombedrijf verhuizen daarvoor naar Logica.

India

De eerstelijns-helpdesk geeft ondersteuning bij vragen over de ruim zevenhonderd ict-systemen die medewerkers van KPN gebruiken. De hulp verloopt telefonisch, via e-mail en via internet. Dienstverlener Logica beoordeelt per specifieke activiteit op welke locatie die het beste en goedkoopste kan worden uitgevoerd. De afhandeling van vragen en storingen vinden plaats vanuit een vestiging in Nederland en een in India.

In India worden ook managementrapportages en andere aanverwante diensten uitgevoerd. De uitbesteding van de helpdesktaken ligt in lijn met de strategie van het bedrijf om werkzaamheden die niet tot de kernactiviteiten behoren, door andere te laten verrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hadden ze onlangs niet Getronics overgenomen ???
Vreemd al die onderlinge uitbestedingen, vreemd dat hun eigen bedrijf niet als kern zien.

Overigens management kan ook vanuit india, en daar vallen grotere winsten te behalen als je uurlonen gaat verglijken. Want ook in deze bedrijfslaag valt veel te besparen, door out te sourcen naar goedkope landen.
Een manager overleg via videoconference is niet iets nieuws meer. En KPN wil koploper zijn in dit gebied toch ??, wel dan, eat your own food first..

Er zijn zelfs bedrijven die in hun bovenste top snijden, dezer dagen op advies van besturen..

't is maar dat u het het weet heren van bestuur.
een directie is immers ook maar in loondienst, en u bepaalt wat uw daaraan kwijt wilt. Om uw rendement te behalen met uw aandelen.

Tja, als je de klantcontacten niet langer als core beschouwt, werk je zelf mee aan het Telecom commodity model. Dan gaat het inderdaad alleen nog maar op prijs. Dit is weer een beweging van KPN richting low-cost providership, weg van customer intimacy.

Als de tweede lijns ook naar Logica of erger nog India verschuift, zal de communicatie en klantbeleving er niet beter op worden. Een klacht is immers een kans op een sterkere band met die klant, mits je hem goed oplost. UPC en Ziggo leren dat lesje nu ook, zie de klachtensites.

Het zijn niet de klanten maar medewerkers van KPN die nu met hun vragen bij iemand anders uit komen.

"De desk ondersteunt medewerkers bij vragen over ruim zevenhonderd toepassingen."

Mmm, dacht dat Logica juist niet investeert in dit soort low-level functies. Logica is duidelijk de koers kwijt... ze doen maar wat....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-06T11:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.