Gemeente Dronten kiest voor Inter Access

De 350 werkplekken van gemeente Dronten worden de komende vier jaar beheerd door Inter Access. Die ict-dienstverlener draagt ook zorg voor het gehele applicatielandschap. Toch wilde de poldergemeente 'het stuur in eigen hand houden'.

Ict-dienstverlener Inter Access verzorgt de komende vier jaar het werkplek- en applicatiebeheer van gemeente Dronten. Daartoe hebben de twee een overeenkomst getekend. Het gaat om 350 werkplekken. Aan de uitbesteding ging een openbare aanbesteding vooraf. Volgens de aanbestedingskalender is met het project een bedrag van 1,8 miljoen euro gemoeid.

Stuur in eigen hand

Door het uit handen geven van het beheer van de werkplekken en het volledige applicatielandschap hoopt de gemeente zijn ict beter te stroomlijnen en de efficiëntie te vergroten. Ondanks de uitbesteding vertelt burgemeester Aat de Jonge dat zijn organisatie ‘het stuur in eigen hand kan houden'.

"In het aanbestedingstraject is door de organisatie veel aandacht besteed aan het programma van eisen en voorwaarden die we stellen om de regiefunctie goed te kunnen blijven uitvoeren." Algemeen directeur Michel de Meijer van Inter Access is daarom verheugd dat zijn bedrijf uit de strenge selectieprocedure naar voren is gekomen.

Risicokinderen

Met een van de toepassingen waarvan de gemeente het beheer heeft uitbesteed, kunnen risicokinderen vroegtijdig worden gesignaleerd. Met zulke software-oplossingen heeft de ict-dienstverlener al ervaring, vertelt De Meijer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vraag me af of de betrokken ICT verantwoordelijke ook de ervaringen van de echte gebruikers met ICT-beheer outsourcing hebben gehoord? Alles in 10-voud en 10x zo lang ...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-24T11:42:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.