Satyam: Goede reacties van kandidaatkopers

Een aantal Indiase en internationale partijen heeft interesse in een belang in de Indiase dienstverlener Satyam. Het bedrijf liet begin maart weten dat het de helft van de onderneming in de verkoop zet om zo het vertrouwen te herstellen.

De Indiase dienstverlener Satyam zegt een aantal goede reacties te hebben ontvangen van bedrijven die interesse hebben in een meerderheidsbelang in de onderneming. Het gaat om diverse Indiase en internationale partijen, waaronder investeringsmaatschappijen. Het proces waarin bedrijven konden aangeven interesse te hebben in Satyam sloot donderdag 12 maart.

De dienstverlener kwam in januari negatief in het nieuws toen de toenmalige bestuursvoorzitter toegaf dat hij had gerommeld met de financiële cijfers. Hij stapte op, samen met zijn broer die ceo was van het bedrijf. De verkoop van een meerderheidsbelang moet het vertrouwen in Satyam herstellen.

Welke bedrijven

De dienstverlener zegt niet welke bedrijven hebben gereageerd. Op internet wordt gespeculeerd dat IBM en het Indiase ingenieursbedrijf Larsen & Toubro interesse toonden.

Het bedrijf geeft aan het einde van de week meer duidelijkheid over de procedure die het gaat hanteren voor de verkoop. Enkele voorwaarden die het stelt zijn dat een koper het bedrijf de komende drie jaar niet mag doorverkopen. Ook moet een koper moet minimaal vijftien miljard Indiase rupees (ongeveer 225 miljoen euro) in kas hebben.

Het Europese hoofdkantoor van Satyam staat in Hoofddorp. Ook is de dienstverlener genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Nederlandse klanten van het bedrijf zijn onder andere KPN en Philips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-17T10:18:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.