IT-tak Tata krijgt in Europa nieuw management

Tata Consultancy Services krijgt een nieuwe Europese directeur: A.S. Lakshminarayanan. Hij volgt Girish Ramachandran op die na ruim negen jaar 'Europa' terug gaat naar India. Ook komt er een nieuwe directeur Benelux: Shankar Narayanan.

Girish Ramachandran vertrekt in april als Europees directeur Tata Consultancy Services (TCS). Hij heeft de Indiase offshorespecialist de afgelopen jaren groot zien worden in Europa. Begonnen in 1985 via een samenwerking met TKS-Teknosoft is TCS de laatste jaren uitgegroeid tot een grote ict-dienstverlener op de Europese markt. Ramachandran is negen jaar in Europa actief geweest en heeft deze groei van nabij gemaakt.

De directeur TCS Europa keert terug naar India waar hij een functie krijgt in de top van de ict-dienstverlener (een divisie van het Tata-concern). "Ik krijg de verantwoordelijkheid over het verder ontwikkelen van de strategische markten op wereldwijd niveau. Dat betekent veel reizen. De band met Europa blijft trouwens nog voor een deel in stand: ik blijf een aantal belangrijke activiteiten in Europa managen."

Hij vindt het ergens jammer dat hij vertrekt uit Nederland, dat in Amsterdam de locatie had voor het hoofdkantoor van TCS op het Europese continent. "Ik heb hier toch jaren gewoond en mijn zoontje is er geboren. Alleen het weer zal ik niet missen!"

Na het vertrek van Girish zal de organisatie van TCS in Europa er anders uit zien: de Britse en continentale tak worden met elkaar geïntegreerd en passen voortaan dezelfde verticale marktsectorbenadering toe. A .S. Lakshminarayanan, kortweg Lakshmi, zal als nieuwe directeur TCS Europa een paar dagen per week op het Europese vasteland zijn en de rest van de tijd in Groot-Brittannië' vertoeven. Het kantoor in Amsterdam blijft de hoofdzetel van TCS op het continent.

De nieuwe directeur TCS Benelux wordt Shankar Narayanan ('Shankar'). TCS bedient in Nederland banken als ABN Amro, ING en Rabobank en haalde vorig jaar een groot contract bij NXP binnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-24T14:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.