Woerdens ziekenhuis besteedt beheer uit

Dit artikel delen:

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis uit Woerden heeft een groot deel van zijn ict-beheer uitbesteed aan Imtech. Het vijfjarige contract heeft een waarde van vier miljoen euro. Vijf beheerders stappen over naar de technische dienstverlener.

Het Woerdense Zuwe Hofpoort Ziekenhuis besteedt het beheer van zijn front- en backoffice-omgeving uit aan Imtech ICT uit Gouda. Het betreft achthonderd werkplekken en circa honderd servers. Vijf ict-beheerders stappen over naar de technische dienstverlener. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en een waarde van vier miljoen euro.

Volgens woordvoerder Pieter Koenders van Imtech besloot het ziekenhuis tot uitbesteding omdat het zich wil concentreren op de zorg voor de patiënten. Via uitbesteding verwacht het hospitaal een flexibele, betrouwbare en goedkopere ict-dienstverlening terug te krijgen. Daardoor heeft het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, naar verwachting, minder omkijken naar beheer en onderhoud van zijn ict-infrastructuur. Ook speelt mee dat de instelling zich ook niet meer druk hoeft te maken over het aantrekken van personeel dat voldoende kennis heeft van de steeds complexer wordende architectuur.

Trend

Zegsman Koenders voorziet dat uitbesteding een trend wordt in de ziekenhuissector. De instellingen zoeken vanwege de oplopende exploitatietekorten naar manieren om hun bedrijfsvoering efficiënter te kunnen inrichten, stelt hij. Uitbesteden van ict wordt volgens hem als een oplossing gezien.

Imtech ICT probeert dan ook meer opdrachten binnen te halen in deze sector. De woordvoerder zegt dat zijn bedrijf vanuit de elektrotechnische kant al veel ziekenhuizen bedient, onder meer met luchtklimaat- en beveiligingssystemen en het onderhoud daarvan. "Deze ervaring heeft meegespeeld in het binnenhalen van de order van het Woerdense ziekenhuis."

Koender erkent dat het beheer van het ziekenhuisinformatie en de activiteiten rond het elektronisch patiëntendossier (epd) buiten de opdracht vallen. "Nu we binnen zijn, zullen we ook kennis van deze zaken op doen. Dat kan later weer van pas komen bij het eventueel beheren van deze systemen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-06T15:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.