BPO-personeel kan solliciteren bij Ordina

Ict-dienstverlener Ordina stelt zijn vacatureportaal open voor de 61 ontslagen medewerkers van de divisie Business Process Outsourcing (BPO). Deze divisie ging 1 april over naar dienstverlener Centric. De medewerkers maken hierdoor geen aanspraak meer op het sociaal plan van Ordina. Centric heeft geen sociaal plan en maakt individuele afspraken met de medewerkers. De vakbonden denken dat de werknemers beter af zijn met een sociaal plan en boden een petitie aan Ordina-ceo Ronald Kasteel. Ze spraken hem aan op zijn 'morele verantwoordelijkheid'.

Ordina laat in een reactie weten dat de ontslagen medewerkers kunnen solliciteren op vacatures bij de dienstverlener. Ook gaat het onderzoeken of het jobportaal voor de ontslagen medewerkers kan worden opengezet. Daarnaast zal de dienstverlener Centric wijzen op afspraken die de partijen voor de verkoop hebben gemaakt. Hierin zou volgens de vakbonden onder andere staan dat de onderdeelscommissie BPO van de ondernemingsraad van Ordina wordt geraadpleegd in de besluitvorming. Dat is volgens de bonden niet gebeurd.

De vakbonden vinden echter dat de maatregelen die Kasteel neemt niet voldoende zijn. 'Het bedrijf blijft de andere kant op kijken. Zij wist welk vlees zij in de kuip had toen de divisie werd verkocht aan Centric. Kasteel beseft niet dat het bedrijf grote imagoschade oploopt door deze gang van zaken', zegt FNV-bestuurder Gerard van Hees.

Leuk gebaar

Hij vindt het te prijzen dat het vacatureportaal wordt opgesteld. 'Het is een leuk gebaar, maar je moet je wel realiseren dat het niet veel inhoudt', zegt hij. De bestuurder wijst op de driehonderd ontslagen die de dienstverlener doorvoerde. Hij denkt daarom niet dat er veel vacatures zijn voor het BPO-personeel. Een woordvoerster van Ordina is het daar niet mee eens. Volgens haar staan op de portaal voornamelijk vacatures van andere organisaties, zoals de ict-divisie van zorgverzekeraar Achmea. 'We hebben de jobportal opgezet voor onze eerder aangekondigde reorganisatie', vertelt ze. Nu onderzoekt het of de portaal opnieuw opengesteld kan worden.

De vakbonden blijven voorlopig druk zetten op Ordina. Van Hees: 'In de brief van de dienstverlener staat dat we voortaan verder moeten communiceren met de ondernemingsraad. Dat gaan we doen. We hopen gezamenlijk hier stappen in te kunnen zetten. We willen dat het sociaal plan van Ordina ook gaat gelden voor de BPO-medewerkers.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-22T13:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.